TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engellilerin çilesi bitti

Bir türlü tam olarak yapılmayan ve yapıldıktan sonra bozulan Atatürk İl Halk Kütüphanesi’ndeki kılavuz çizgi çilesi çizgilerin onarımına başlanması ile son buldu

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görme engellilerin çilesi bitti

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Gazetemizde 4 Şubat 2015 tarihli ‘Eğitime sarı şerit engeli’ ve 1 Şubat 2016 yılında ‘Kütüphane yolunda bitmeyen çile’ başlığı ile gündeme getirdiğimiz Atatürk İl Halk Kütüphanesi önündeki sarı kılavuz çizgilerin yapımına tekrar başlandı.

Yapımı yılan hikayesine dönen ilk olarak hiç olmayan sarı kılavuz çizgiler yapıldı fakat yere iyi yapıştırılmadığı için çizginin yarısı yerden çıkmıştı. Metro ve otobüs duraklarına gitmeye çalışan görme engelli vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsızdı. Aralıklarla yaklaşık yıl boyunca bu durum böyle devam ederken yılın son günlerinde çizginin kaybolan kısmının yapımına tekrar başlandı.

BU SEFER KAYBOLMASIN…

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler bölgede eksik olan ve görme engelli vatandaşlar için hayati önem taşıyan sarı kılavuz çizgilerin yapımına başladı. Kütüphanede eğitim gören görme engelli vatandaşlar her gün metro ve otobüs inişinden kütüphaneye kadar kılavuz çizgilerinin bulunmadığı yoldan geçerek kaza riskiyle karşı karşıya kalıyordu. Görme engelli vatandaşlar en büyük dilekleri ise bu sefer çizgilerin kaybolmaması yönünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.