TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görmeyenleri anladık

Karşıyaka Kent Konseyi’nin engelli ve gençlik meclisleri, ortaklaşa düzenlediği yemek organizasyonunda görme engellileri ve gençleri bir araya getirdi. Bizler de engelli vatandaşları anlayabilmek adına hep birlikte gözlerimizi kapatıp yemek yemeğe çalıştık

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görmeyenleri anladık

EMİRCAN IŞILDAK - ÖZEL HABER

Karşıyaka Kent Konseyi, görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı sorunları anlamak adına anlamlı bir organizasyona imza attı.

Konseyin engelli ve gençlik meclisleri ortaklaşa bir yemek düzenleyerek, ilçedeki görme engelli vatandaşlarla Karşıyakalı gençleri bir araya getirdi. Bostanlı'da düzenlenen organizasyona Pişir Balıkçım isimli restoran gönüllü olarak ev sahipliği yaptı. Engellilerin günlük rutinlerinde yaşadıkları zorlukları anlamak adına düzenlenen etkinlikte bizler de katılımcılarla birlikte gözlerimizi kapatıp, engelli vatandaşları anlamaya ve yemek yemeğe çalıştık.

"GÖREMEME DUYGUSUNU ANLADIK"

Düzenlenen organizasyonla ilgili konuşan konseyin Engelli Meclisi Başkanı Nilgün Öztürk, görememe duygusunu anlamaya çalışmak için böyle bir yemeği düzenlediklerini belirterek, "Yemek etkinliğimiz, Beyaz Baston Görmeyenler Haftası nedeniyle Karşıyaka Kent Konseyimizin Engelli Meclisi ile Gençlik Meclisinin ortaklaşa düzenlediği bir organizasyon. Gören arkadaşlarımızla göremeyen arkadaşlarımızı bir araya getirerek, 'görememe duygusunu' yaşatmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladık. Bu duyguyu ve zorlukları bilmemiz açısından bu organizasyonu düzenledik. Yemeği bizler de gözümüzü kapatarak yiyip, engelli arkadaşlarımızın yaşadığı zorluğu anlamak istiyoruz" dedi. Öztürk, ayrıca bu anlamlı ve farkındalık yaratacak etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür ederek, "Bu düşüncemiz için bizlere kapısını açan, her türlü desteği sağlayan öncelikle mekanımızın sahibi Hüseyin Ülkü'ye, Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar ve Kent Konseyi Başkanımız Selman Boyacıoğlu'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

"FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Gençlik Meclisi Başkanı Mert Murat Mertadam ise, önümüzdeki dönemlerde de Karşıyaka'da gençlerle engellileri farkındalık yaratacak etkinliklerde buluşturmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Bu aktiviteyi yürütme kuruluna ilk sunduğumuzda, engelli meclisimizle birlikte hareket etmek istedik. Görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara karşı bir farkındalık yaratmak istemiştik. Bu konuda bize yardımcı olan Pişir Balıkçım ailesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki aktivitelerimiz ve organizasyonlarımızda da Karşıyaka'daki engellilerimizi ve gençlerimizi bir araya toplayıp farkındalığı artıracak çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Organizasyonda gönüllü olarak ev sahipliği yapan Pişir Balıkçım isimli restoranın sahibi Hüseyin Ülkü ise, ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek şu şekilde konuştu: "Biz bu organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok onore olduk. İnsanlara yardımcı olmak da hoşumuza gidiyor. Bu tarz organizasyonlarda devamlı olarak bulunmak ve destek olmak isteriz. Bize düşen ne varsa da yapmaya hazırız." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.