TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltı morlukları sorun çıkarıyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, gözaltı morluklarının özel ve sosyal yaşamda birçok soruna yol açtığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gözaltı morlukları sorun çıkarıyor

DERYA NABİT

Dr. Atabay, "Gözaltı kapağı mor olduğu için polis tarafından durdurulduğunu anlatan hastalarım var. Bu durumdaki kişiler, 'Yorgun musun, madde mi kullanıyorsun' gibi sorulara maruz kalabiliyor" dedi.

İzmir'de görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, gözaltında oluşan morluklarının kişinin günlük hayatını olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Gözaltı morluğu kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Bu rahatsızlığa sahip kişiler çevresinden gelen, ‘yorgun musun, moralin mi bozuk, madde bağımlısı mısın’ gibi sorulara maruz kalabiliyor. Bu tip sorular kişileri üzüyor ve günlük hayatını olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

İĞNE YOK, AĞRI YOK, İSTİRAHAT YOK

Dr. Atabay, gözaltında oluşan morlukların genellikle 20 ila 50 yaş aralığında görüldüğünü söyleyerek, “Alt göz kapağı bölgesindeki cilt zaman geçtikçe inceliyor ve daha transparan bir hal alıyor. Böylece deri altında bulunan damarlar daha net görülebiliyor. Bölgede oluşan doku bozukluğunu göz kapağı dolgusuyla düzeltebiliyoruz. Göz çevresi hassas olduğu için bu işlemi iğneyle yapmıyoruz. Tedaviyi özel bir cihazla gerçekleştiriyoruz. Kanül denilen cihaz, ucu künt ve daha uzun olduğu için dokuya zarar vermiyor, damarları zedelemiyor. Acı ve ağrı da oluşmuyor. Tedavi 30 dakika sürüyor. Gözaltı morluğu olan kişiler bir öğle arasında tedavi olabilirler" dedi.

SON ÇARE LAZER

Günümüzde görselliğin büyük önem taşıdığını ve fotoğrafta herkesin güzel çıkmak istediğini dile getiren Dr. Atabay, “Gözaltındaki cilt dokusu diğer yerlere göre daha incedir. Zamanla daha da incelebiliyor ve alttaki damar dokuları ortaya çıkıyor. Gözaltı, daha ince ve gevşek bir hal alıyor. Ciltte bozulma olmadan tedavi olunması lazım. Bozulma olduysa da tedavi edebiliyoruz. Cildi düzeltebiliyoruz. İleri vakalarda ise son tercihimiz lazer oluyor. Botoks tedavisi de çözüm olabilir” diye konuştu.

 GÖRSELLİK ÖN PLANDA

 Dr. Atabay, göz çevresinde oluşan kırışıklıkları da çeşitli mezoterapi yöntemleriyle tedavi ettiklerini söyleyerek, “30 yaş bir sınırdır. Çünkü bu yaşlarda kollojen üretimi yani cildin kendini yenileme süreci duruyor ve yıkım başlıyor. Bu aşamada küçük dokunuşlarla genç görünümü koruyabiliriz. Günümüzde artık görsellik ön planda. İnsanlar aynada kendilerine bakıyorlar ve daha çok fotoğraf çekiliyorlar. Anında fotoğraf paylaşımları yapabiliyoruz. Bakkala giderken bile makyaj yapmak zorunda kalan hastalarımız var. Tedavi olduktan sonra makyaja ihtiyaç bile duymuyorlar” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.