TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe’de tarihi gün

Torbalı Belediyesi tarafından tahsis edilen 103 dönümlük araziye yapılacak olan Göztepe Spor Akademisi Tesisi açılış töreninde konuşan Başkan Mehmet Sepil, “Göztepe tarihinde çok önemli bir günü yaşıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak bir tesis yapıyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepe’de tarihi gün

KENAN YEŞİL

Göztepe Spor Kulübü’nün Torbalı’da inşa edeceği Göztepe Spor Akademisi Tesisi’nin açılış töreni gerçekleştirdi. Torbalı Belediyesi Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan Göztepe Spor Akademisi Tesisi lansman törenine Vali Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Göztepe Spor Kulübü Yönetimi, Göztepe Teknik Ekibi ve futbolcuları katıldı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN

Göztepe tarihinin en önemli günlerinden birini yaşadıklarını vurgulayan Mehmet Sepil, “Göztepemize geleli 3.5 yıl oldu. Geldiğimiz ilk gün kalbimizdeki Göztepe sevgisini yaratacak iki şey var demiştik. Bunlardan ilki stat diğeri ise tesis. Stadımız başbakanımızı ziyaret ile temeli attık. Bugün ise tesisimizin imzasını atıyoruz. Hem İzmir’in hem Türkiye’nin özeneceği bir tesis olacak. Sadece bir tesis olarak değil akademi olarak kurguladık. Her tülü dersin verildiği ve eğitimin yapıldığı bir okul olacak eğitim ve okulu birleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız öndeliğinde son 1 yıl içerisinde Türkiye’de tüm spor dallarında daha başarılı sporcular yetiştirmek için projeler başladı. Bu tesis de onun bir parçasıdır. Çok büyük destekler gördük. Madde bağımlılığı gençlerimiz için büyük bir problem. Biz gençlerin geleceğini hazırlayan bir tesis yapacağız. Uyuşturucu problemi gençlerimizin önüne çıkan bir problem. Madde bağımlılığı konusunda bu programlar da yeni tesisimizde tek tek uygulanacak. Bugün 3 ayrı takımımızı bir arada görüyoruz. Bu tesisse en çok sevinden efsane takımımızdır. A takımımız burada. Esas olarak formaları üzerinde olan gençlerimiz için bu tesis çok önemli” diye konuştu.

DÖNÜM NOKTASI

Tesisin açılışı ile ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise, “Bugün benim için 2 heyecan var. Torbalı benim büyüdüğüm, öğrenim hayatımın geçtiği bir ilçemiz bir sevdam. İkincisi bir sevdam da Göztepe. Bu iki sevdanın bugün buluşmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Torbalı sanayisi ile tarımıyla almış başını gidiyor. Ben Milletvekili seçildikten sonra Mehmet Bey ile tanıştık. Tanıştığımızda Göztepe için bir şeyler yapmaya çalışıyor Mehmet Beyi gördüğümde yapayalnızdı. Göztepe’nin Süper Lig’de olmasını anlamamış bir şehirde bahsedemiyorduk. Bütün şehrin ona omuz vermesi gerektiğini düşündük. Başbakanımız Binali Yıldırım da Mehmet Sepil’deki o heyecanı gördüğünde, ‘Haydi yola devam’ dedi. Mehmet Sepil kalıcı olmamız gerektiğini söyledi. İzmir sınırları içinde 1 metrekare bile Göztepe’nin yeri olmaması beni üzmüştü. Bugün bir dönüm noktası. Nasıl 9 Eylül’de stadın temelini attıysak bugün 13 Kasım tarihi de gelecekte Göztepe tarihinde önemli bir yere sahip olacak. Göztepe bir daha ıssız kuytu köşelere dönmeyecek. Bu tesislerden bu yeni yeni kardeşlerimizin yetişmesine imkan olacak” dedi.

GÖZTEPE İÇİN FEDA OLSUN

Torbalı sanayide, tarımda lider turizmde de lider olmak yolunda ilerlediğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Sporda da lider olma yolunda stardı buradan veriyoruz. Projenin fikir babası olan Atila Kaya’ya teşekkür ediyorum. Mehmet sepil beye teşekkür ediyorum. Benden 2 şey almak çok zordur. Biri kız almak, diğeri de arsa almak. Ancak söz konusu spor ve Göztepe olunca feda olsun dedik. Yapılacak tesisler Torbalıya, Göztepe, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YENİ TESİSTE NELER VAR

Torbalı Belediyesi tarafından 103 dönümlük arazi tahsisinin yaptığı araziye altyapı tesisleri yapılacak. Projesi hazırlanan tesislerde 3 gerçek çim saha, 3 suni çim saha, 2 küçük sahadan oluşmak üzere toplam 8 sahadan oluşuyor. 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, yarı açık yüzme havuzu, kafeterya, sosyal alanlar, eğitim-öğretim binası, idari bina ve sporcu konaklama alanları yer alacak. Torbalı’ya bağlı Pancar Mahallesi’ndeki devasa araziye inşa edilecek tesisler, İZBAN Pancar İstasyonu’na yürüme mesafesinde bulunacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 15 dakika mesafedeki tesisler, hem konumu hem de arazi yapısının uygunluğuyla örnek bir kompleks olacak.

Konuşmaların ardından Torbalı Belediyesi tarafından Göztepe Spor Akademisi Altyapı Tesisleri yapımı için sarı-kırmızılı kulübe tahsis edilen 103 dönümlük arazinin imzaları atıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.