TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepeli Öztezel’e onur

Göztepe Spor Kulübünün efsane ismi Cango lakaplı Cenap Öztezel, Göztepe Rotary Kulübü tarafından Uluslararası Başkanlık Takdirnamesi ile onurlandırıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepeli Öztezel’e onur

EMİRCAN IŞILDAK

İzmir’in tarihi kulübü Göztepe’de uzun yıllar forma giymiş, Göztepe Rotary Kulübü'nün de kurucusu olan Cenap Öztezel’e Uluslararası Rotary Başkanlık Takdirnamesi verildi.

7 numaralı formasıyla efsaneleşmiş Cango lakaplı Öztezel, bu onur ödülünün İzmir’de ilk verilen ismi oldu. Göztepe Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıda Göztepe Rotary Kulübü Kurucusu ve sarı kırmızılıların efsanesi Öztezel’e Rotary Uluslarası Bölgeler Federasyonu Başkanı Guvernör İsmail Rodoplu Uluslararası Başkanlık Takdirnamesi’ni sundu.

“İNSANLIĞIN HİZMETİNDEYİM”

Göztepe Rotary Başkanı Nedim Atilla, 26 yıl önce Göztepe Rotary Kulübü’nü kuran efsane Göztepeli Öztezel’in bu plaketi bugüne kadar İzmir'e ve Göztepe'ye yaptığı hizmetlerle hak ettiğini söyledi. Öztezel’in başarılarıyla herkese örnek olduğunu belirten Atilla, “Bizim tüm hizmetlerimizde en büyük yardımcımız Cenap Abi’dir. Her zaman ona danışırız, futboldaki başarısını dernek yönetiminde de kolektif anlayışla sürdürmesi bize hep örnek olmuştur” dedi. 26 yıldır kulübün ve insanlığın hizmetinde olduğunu belirten Öztezel ise, “Yaklaşık 26 yıl önce kurucu guvernörümüz Gündüz Hekimgil bizi bir kafede topladı. 10 kişiydik ve kulübün adını koyacağız. Biz 6 kişi Göztepeliydik, hemen itiraz ettik. Kulübün ismi Göztepe oldu çünkü o yıllar Göztepe amatör lige kadar düşecekti. Bunun için Göztepe isminin bir yerde olması için Rotary Kulübünün ismini Göztepe koyduk. 26 yıldır bu kulübün ve insanlığın hizmetindeyim" diye konuştu.

Cenap Öztezel kimdir?

23 Nisan 1945 yılında İzmir'de dünyaya gelen Cenap Öztezel futbola 1960 yılında Göztepe’nin genç takımında başladı. Asansör takımında bir yıl oynadı, ardından İzmirspor'a gitti. Halil Kiraz, kaleci Ali Artuner, Gürsel ve Güler Aksel, Sedat Çağlayan ile mahalle arkadaşıydı. Şimdiki kolej binasının bulunduğu alanda o zamanlar Beç Sahası denilen yerde futbol oynuyorlardı. Abbas Göçmen tarafından keşfedilen Cenap Öztezel, 1963 yılında Sami Özok tarafından İzmirspor'a transfer edildi. Seyfi Talay'ın araya girmesiyle 1964 yılında Göztepe'ye geri döndü. Efsane takımda 5 yıl görev aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.