TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görünmeyen melekler

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Dr. Ülkü Belkıs Karlı, vakfın kurulmasından bu yana birçok projeye imza atarak sayısız çocuğun tedavisine ve bakım süreçlerine katkı sağladıklarını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görünmeyen melekler

NİLGÜN TAZE/ÖZEL HABER

1947 yılından bu yana başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm yurttaki hasta çocuklara şifa dağıtan bir hastane vardır İzmir’in merkezinde. Bu hastane yıllardır yılmadan, yorulmadan hastalıkla savaşan küçücük bedenleri sarıp sarmalar. Aynı zamanda, İzmir’in efsanevi belediye başkanı Dr. Behçet Uz’un, eşsiz görüsü ile Türkiye’de kurulan ilk “Çocuk Hastanesi” olmanın onurunu da taşıyan hastane, çocukların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için birçok projeye imza atıyor.

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Dr. Ülkü Belkıs Karlı, kuruluşundan bugüne kadar hasta olarak gelen milyonlarca çocuğu sağlığına kavuşturan hastanenin aynı zamanda Türkiye’ye binlerce çocuk uzmanı kazandırdığını belirterek, “Hastane aynı zamanda çağın teknolojik ve bilimsel gelişmelerine de ulaşma gayreti içinde oldu. Vakfımızın kuruluş amacı Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesin tedaviye gelen hasta çocuklarımızın en iyi şekilde bakımlarını ve tedavilerini sağlayacak şartların ve ortamın temin edilmesine katkıda bulunmak ve bunun için çaba göstermektedir” dedi.

YÜZ GÜLDÜREN VAKIF

Vakfımızın temel amaçları arasında hastanelerde tedavi gören hasta çocukların tedavisi ve bakımı için gerekli ortamın sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu açıklayan Karlı şunları söyledi: “Hastanede uzun süre yatan çocuklar ve aileleri için maddi-manevi ve sosyal destek sağlıyoruz. Özellikle hastalıkların tanı ve tedavisinde gereksinim duyulan tıbbi cihaz, al t ve araçları satın alarak hastanemize kazandırıyoruz. Hastane binalarının onarımını, yeni bölümlerinin inşası ve tefrişini yapmak, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacı ile yeni teşhis ve tedavi ünitelerinin kurulmasını

Sağlamak ve hastanemizde görev yapan sağlık personelinin bilimsel araştırmalarını desteklemekte temel amaçlarımız arasında yer alıyor.”

DR.BEHÇET UZ HASTANESİ

Başarılı fakat dar gelirli öğrencilere burs imkanı sağlamanın ve hastanede yatan çok fakir hastaların tedavi ücretlerini karşılamanın günlük rutinleri arasında yer aldığını ifade eden Karlı, “İhtiyaç sahiplerine gıda, giyim, yol parası vb. konularda destek oluyoruz. Gerekli görülen ilmi araştırmalar ve yayınları yapmak için, hastanemizde eğitim alan asistan ve doktor arkadaşlarımıza maddi destek sağlıyoruz. Tüm bu görevlerimizi yerine getirirken de tek destekçilerimiz gönüllülerimiz ve bağışçılarımız oluyor. Çocuklarımızın sağlıkları ve mutluluklarını sağlayan gücümüz dostlarımız ve gönüllülerimizden geliyor” şeklinde konuştu.

VAKIF TARİHÇESİ

Vakfımız, hastanemizin bu çabalarını desteklemek amacı ile 1987 yılında, dönemin İzmir Valisi M. Vecdi Gönül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, İzmir Sanayi Odası Başkanı M. Ersin Faralyalı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Dündar Soyer, Tüsiad İzmir Temsilcisi Şinasi Ertan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Sivri, Yunus Emre Vakfı Genel Müdürü Nuri Akay, Dr.Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. M. Emin Gürsoy, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Müdürü M. Ali Çetin, Dış Ticaret A.S (iş adamı) Alparslan Beşikçioglu ve Orhan Eroglu başta olmak üzere İzmir’in önde gelen kişileri tarafından kurulmuştur. O günden bu güne birçok alanda topladığı bağışlarla hastanenin birçok ihtiyacını karşılayan vakıf, aynı zamanda hastanede eğitim alan doktorlara da maddi destekte bulunuyor.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinde yatan hasta çocuklara yardımda bulunmak isteyenler için ise banka hesap numaraları şöyle;

İş Bankası Kordon Şb. Hesap No : 3420-348257

Ziraat Bankası Efes Şb. Hesap No: 8146796-5001

Vakıf Bank İzmir Şb. Hesap No     : 004 - 3067

İLETİŞİM

behcetuzcocukvakfı@yahoo.com

www.buvak.com

bilgi@buvak.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.