TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Güç millette olacak”

Referandum çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Darbelerin adı bile anılmayacak. Çünkü gerçek güç millet olacak. Siz kime yetki verdiyseniz, yetkiyi o kullanacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Güç millette olacak”

ASİYE ARSLAN

 

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, referandum çalışmalarına son sürat devam ediyor. Yoğun programına HUDER’in istişare toplantısına katılarak başlayan Sürekli, buradaki toplantının ardından ziyaretlerine Bornova’da devam etti.

Sürekli, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, mahallenin adını taşıyan camii derneğini ziyaret etti, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Yeşilova’da kahvehane toplantısında vatandaşların sorularını yanıtlayan Sürekli, 16 Nisan'da “evet” diyerek sadece hükümet yönetim sisteminin değişmeyeceğine dikkat çekti. Ülkede güçlü hükümet döneminin başlatılacağına işaret ederek, iktidarı sandıkta halkın belirleyeceğinin altını çizen Sürekli, “Seçim bitecek, kimin iktidar olduğu o gün belli olacak. Sık sık seçim olmayacak. Yaşanan hükümet krizleri tarihe karışacak. Geçmişte Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar arasındaki kriz artık hiç olmayacak. Darbelerin adı bile anılmayacak. Çünkü gerçek güç millet olacak. Siz olacaksınız. Siz kime yetki verdiyseniz, yetkiyi o kullanacak” diye konuştu.

“ÜLKE EKONOMİSİ ŞAHLANACAK”

Yeni sistemin Meclis’i ve milletvekillerini de güçlendirdiğini, bağımsız yargıyı, aynı zamanda tarafsız hale getirdiğini, uzlaşma kültürünü yaygınlaştırdığını, kutuplaşmanın sona ereceğini aktaran Sürekli, ülke ekonomisinin de şaha kalkacağını söyledi. Sürekli, şunları kaydetti: “Yatırım artacak, üretim artacak. İş, aş imkanları aratacak. 14 yıldır Türkiye'de birçok hizmete, esere imza attık. Ancak 14 yıldır bir yandan çalışıyoruz bir yandan da vesayete karşı, saldırılara karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Eğer bu saldırılar olmasaydı, 27 Nisan elektronik bildirgesi, 367 krizi, MİT krizi, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz akşamı alçak darbe girişimi olmasaydı Türkiye bugün çok daha güzel noktalarda olacaktı. Milli gelirimiz 11 bin dolar değil, 20 bin doları bulacaktı. İşte bütün bunları ortadan kaldırmak yegane gücün millette olduğu, milletle yol yürüyen bir iktidarın kapısını aralamak için bu değişikliği yapıyoruz. Bu sistemde hükümeti millet belirleyecek. Milletin dışında hiç kimse bu ülkeyi yönetmeye karar veremeyecek. Hükümete yetkiyi doğrudan vatandaş verecek. Sizin seçtiğiniz hükümetleri asla hiç kimse değiştiremeyecek. Tuzaklarla, darbelerle, algı operasyonları, ayak oyunlarıyla iktidar değişikliği olmayacak.”

“BİZ FATİH’İN TORUNLARIYIZ”

Sürekli, 14 senedir hizmet ürettiklerini, büyük yatırımlar yaptıklarını, ülkeye büyük eserler kazandırdıklarını belirterek, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete açtıklarını, Marmaray ile trenleri denizin altından geçirdiklerini kaydetti. Sürekli, “Biz Fatih Sultan Mehmed’in torunlarıyız. Fatih, nasıl karadan gemileri denize indirdiyse onun torunları, Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi de trenleri, arabaları denizin altından geçirdi. Bu millete de bu yakışır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.