TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü sosyal sermaye vurgusu

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nün Güvenlik Akademisi’nin resmi açılış semineri Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4 ‘te gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güçlü sosyal sermaye vurgusu

Programın açılış seminerini veren Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Eski Bakanı ve AK Parti Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Türkiye’de ekonomi güvenliğinin farklı boyutlarını KKTC’ye olan etkileriyle birlikte değerlendirdi.

Konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliğine de yer veren Cevdet Yılmaz, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye aslında ortak bir kaderi paylaşır, gelişim süreçleri de ortaktır. Özellikle girişimcilik alanında Türkiye’de belirli politikalar daha güçlü hale geldikçe ilişkilere de bu yansıyacaktır. KKTC aslında çok güçlü bir sosyal sermayeye sahiptir, yani insan gücü çok gelişmiştir, diasporası çok geniştir. KKTC yöneticileri mutlaka bu insan sermayesini ekonomik gelişme için daha etkili bir şekilde konumlandırmalıdır, çünkü iyi yetişmiş bir insan gücü vardır, dünyaya acık bir nüfusu vardır. Tabi belli ambargolar, uluslararası birtakım yaptırımlar, haksız uygulamalar vardır ama bunlar da daha güçlü politikalarla aşılabilir. Aslında KKTC’de sivil toplum, kamu, değişik siyasi partiler bir araya gelmeli ve geleceğe yönelik stratejik perspektif oluşturmalıdır. Burada üniversiteler çok önemli yere sahiptir. Yakın Doğu Üniversitesi gibi, üniversitelerin sadece fiziki teknolojiler değil, politika üretimine de ciddi katkılar sağlamasında büyük yarar vardır. Devletlerin bürokrasilerinin çerçevesi bir yere kadardır. Gerçek anlamda politikalar karar alma baskısı olan ortamlarda değil, daha rahat ortamlarda üretilir, daha sonra bürokratik süreçlere aktarılmalıdır” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.