TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürçeşme’yi unutuyorlar

Konak’a bağlı Gürçeşme semtinde yaşanan sorunlar vatandaşları isyan ettiriyor. Semtlerinde her boş araziye çöp atıldığını ifade eden vatandaşlar, belediyenin doğru dürüst temizlik yapmadığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gürçeşme’yi unutuyorlar

ONURHAN ALPAGUT - YUSUF ÇAĞIRTEKİN / ÖZEL HABER

Konak’ın Gürçeşme semtinde yaşayan vatandaşlar, hizmet alamadıklarını belirtti. Hemen hemen bütün boş arazilerin çöplerle dolduğunu ifade eden mahalle sakinleri, belediyenin çöpleri doğru dürüst toplamadığını ifade etti. Dar ve yokuşlu yollardan dolayı da sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, sorunlarının giderilmesini istediklerini söyledi. Konak Belediyesine de yüklenen vatandaşlar, sahil taraflarına yapılan yatırımların, semtlerine de yapılmasını istediklerini iletti.

“BOŞ ALANLAR ÇÖP DOLU”

Çöplerin etrafta biriktiğini ve mikrop saçtığını ifade eden Onur Kale isimli bir vatandaş, “Gürçeşme Konak’a bağlı bir yer. Etrafta yıkılan bir sürü boş bina olduğu için, boş alanlara vatandaşlar çöp atıyor. Belediye de bu çöpleri toplamadığı gibi herhangi bir önlem de almıyor. Etrafa mikroplar yayılıyor. Bu mikroplar yüzünden insanların sağlıkları tehlikeye girebilir. Hatta bazı insanlar köpeklerini bile yolun ortasına dışkılatıyor. Gürçeşme’ye biraz bakılmasını ve hizmet edilmesini talep ediyoruz. Biz de Konak’a bağlıyız ama sahil kısımları kadar yatırım yapılmıyor. Sokaklarımız bakımsız ve çok kötü vaziyette duruyor. Kentsel dönüşüm yapılacağı konuşuluyor ama biz hala doğru dürüst bir yatırım ya da çalışma göremiyoruz. Yetkililerden ricamız, semtimize de yatırım yapılmasıdır” diye konuşarak, semtlerine yardım yapılmamasını sert bir dille eleştirdi.

“DİK YOKUŞLARA TIRMANAMIYORUZ”

Gürçeşme’de yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesi de dik yokuşlar ve ucu bucağı görünmeyen merdivenler! Vatandaşlar merdivenlerden çıkmaya nefeslerinin yetmediğini söyleyerek, bu soruna da bir çare bulunması gerektiğini belirtti. Özellikle yaşlı vatandaşların çok zorlandığını ifade eden bir vatandaş, “Yıllardır burada oturan ve başka yerlerde yaşamak istemeyen insanlar var. Merdivenler çok dik olduğu için tırmanamayan insanlar görüyoruz. Yaşlılar hele hiç çıkamıyor. Biraz tırmandığınızda nefesiniz bitiyor. Bu sorundan mustarip bir sürü insan var. Keşke bir çare bulunabilse!” diye konuştu. Dik yokuşlara belediye otobüslerinin de çıkarken zorlandığını söyleyen bir vatandaş ise, “Hele ki yağmur yağdıktan sonra kayganlaşan yollar nedeniyle belediye otobüsü şoförleri çok sıkıntı yaşıyor” dedi.

“HESABINI KİM VERECEK”

Bölgede ayrıca yıllar önce yapımına başlanmış ancak çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamayan ve bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutmuş binaların,görüntü kirliliğine hem de tehlikeye davetiye çıkarttığını belirten vatandaşlar, “Binaların yanında geçerken korkuyoruz. Hem bizim hem de çocuklarımızın canı tehlike altında. Bu binalar çökerse altında kalacak olan canların hesabını kim verecek?” diye sordu.

ACİL MÜDAHALE TALEBİ

Yıkılma tehlikesinin yanı sıra binaların uygunsuz bir biçimde alkol, sigara, uyuşturucu ve fuhuş için kullanıldığını iddia eden vatandaşlar, “Gecesi ayrı tehlike gündüzü ayrı tehlike. Gece binanın yanından geçmeye korkuyoruz. İçinde madde bağımlıları olabiliyor. Ayrıca farklı sebepler ile mesken olarak kullanıldığını da biliyoruz. Bu binalardan bölgemizde çok var. Yetkiler, çoğu zaman basit bir levha asıyorlar yada ince bir çit ile etrafını sarıyorlar. Ancak bu yeterli değil. Binaların acil müdahale ederek, tamamı ile yıkılması gerekiyor” diye konuştu.

KAÇAK ELEKTİRİK KULLANIYOR İDDİASI

Bölgede bazı binaların kaçak elektrik kullandığını iddia eden vatandaşlar, “Devletten vergi kaçıranlar var. Dikkat ederseniz bazı binalarda tek hat bulunuyor. Pek çok kişi belediyenin direğinden evine elektrik hattı çekiyor. Bunların tespit edilmesi ve kullanan kişilere cezai yaptırım uygulanması gerekiyor. Aksi takdirde hem devlete hem de millete zararı büyük” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.