TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gurur veren başarı

Yapı sektörünün önemli markalarından olan Ece Holding, İtalya’dan 4 yıl önce bünyesine kattığı Isvea ile banyodaki yükselişinden sonra mutfak mobilyasına giriş yaptı. Isvea Pazarlama Müdürü Nurcan Sarıoğlu Yaprak, “İtalya, ihracatımızda birinci sırada. Bu bizim için gurur verici” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gurur veren başarı

KENAN YEŞİL - ÖZEL RÖPORTAJ

Banyolar günümüz artık kişisel birer mekan haline geldi. İnsanlar bu alanda dinlenmek, keyifli vakit geçirmek ve huzur bulmak istiyor. İtalya’nın üstün tasarım kabiliyetini Türk banyo kültürü ile birleştiren Isvea, en estetik, en kullanışlı ve uyumlu ürünleri yaratıyor. Bu yıl ana temasını “Mükemmeli Keşfetmek” olarak belirleyen Isvea, doğduğu ülke olan İtalya’ya önemli derecede ihracat gerçekleştiriyor. İtalyan bir markayı satın alarak, Türkiye’de üretimini gerçekleştirerek, doğduğu ülke olan İtalya’ya ihraç edip büyük bir başarıya imza atan Ece Holding, Isvea markasının banyodaki yükselişinden sonra kurumsal müşterilerinden gelen talep üzerine şimdi de mutfak mobilyasına giriş yaptı. Banyolardan sonra artık mutfaklarda da tasarımlar yaptıklarını belirten Isvea Pazarlama Müdürü Nurcan Sarıoğlu Yaprak, Isvea Cucine İtalia mutfak tasarımlarını Çorum’da üreteceklerini dile getirerek, “Mutfaklar da evlerimizde en fazla vakit geçirdiğimiz alanların başında geliyor. Bu nedenle mutfaklarda hem şık, hem fonksiyonel hem de tasarımın ön planda olduğu ürünler tercih edilmeye başlandı” dedi.

Isvea Pazarlama Müdürü Nurcan Sarıoğlu Yaprak, Isvea markasının yükselişini, banyo ve mutfaklardaki tasarımının önemini ve sektördeki trendleri gazetemiz İlkses’e anlattı.

YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN TASARIM

Bize şirketinizden ve faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

ISVEA markasını orta-üst segmentten başlatıp lükse uzanan bir çizgide konumlandırdık. Dolayısıyla ISVEA’nın pazarın üst segmentine hedeflenmiş bir tasarım diline ve çizgisine sahip olmasını istedik. Burada üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu ürünlerin yenilikçi, kreatif ve özgün tasarımlara sahip olması. ISVEA olarak ürün gamımızda seramik vitrifiye ve banyo mobilyaları bulunuyor. Tasarım odaklı bir markayız. Tasarım departmanımızın başında bulunan ünlü İtalyan tasarımcımız Ettore Giordano ve ekibi ile birlikte özgün projelere, ödüllü çalışmalara imza atıyoruz. Ettore Giordano’nun koordinasyonunda 10’dan fazla kişi ya da ofisle çalışıyoruz. Isvea’nın çalıştığı tasarımcılar arasında 2 genç Türk tasarımcı da bulunuyor. Tasarım konusunda Türk tüketicisi, tasarımların ne ifade ettiği ve içeriği konusunda oldukça duyarlı ve ilgili hale geldi. Bu durum tüketicilerle duygusal bir bağ kurma konusunda bizi güçlendiriyor. Onların beklentilerini karşılayacak ve banyolarını bir yaşam alanına dönüştürecek tasarımları hayata geçiriyoruz.

İtalyan bir markayı satın alıp Türkiye’de üreterek tekrar İtalya’ya ihraç etmek büyük bir başarı. Bu konu hakkında düşünceleriniz neler?

Bugün Isvea markalı ürünlerimizin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. İhracatta birinci olduğumuz ülke İtalya. Bu bizim için gurur verici. Çünkü İtalya tasarımın cenneti ve bu alanda onlarca iyi marka onlarca da üretici var. Isvea markası bize, mevcut ihracat kapasitemizi arttırma şansı getirdi, şu anda İtalya’daki satışlarımız hızla artıyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın daha da artmasını hedefliyoruz.

MÜKEMMELİ KEŞFETMEK

Banyolardan sonra artık mutfaklarda da tasarımlarınızı görüyoruz. Bu fikrin çıkış noktası ne oldu?

Bu yıl Isvea’nın ana teması “Mükemmeli Keşfetmek” oldu. İtalya’nın üstün tasarım anlayışı ile teknolojiyi birleştirerek, banyolarda mükemmeli keşfettik. Türk insanın banyo kültürüne yeni bir anlayış getirdik. Bu anlayışımızı mutfaklara da taşımaya karar verdik ve ilk kez Isvea Cucine mutfak tasarımlarımızı bu yıl sergiledik. Şimdilik sadece kurumsal satışlarla pazara sunduğumuz Isvea Cucine tasarımlarımız zamanla mağazalarda da yer alacak.

Biz, ISVEA markasını orta-üst segmentten başlatıp lüks segmente kadar uzanan bir çizgide konumlandırdık. Dolayısıyla ISVEA’nın bu hedef kitleye uygun bir tasarım diline ve çizgisine sahip olmasını istedik. Burada üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve başarımızın sırrı diyebileceğimiz unsur ürünlerimizin tasarım ayrıcalığı kadar yenilikçi ve özgün olması. Böylece, markamızı diğerlerinden ayrıştırmayı ve istediğimiz noktaya konumlandırmayı başardık.

TASARIM ÖN PLANDA

Banyo ve mutfaklardaki tasarım anlayışı ne yönde gelişiyor? Sizi bu anlamda ne gibi farklılıklar yaratıyorsunuz?

Günümüz banyoları artık kişisel birer mekan haline geldiler. İnsanlar bu alanda dinlenmek, keyifli vakit geçirmek ve huzur bulmak istiyor. Biz de tüm tasarımlarımızı buna göre yapıyoruz. Ekip olarak; İtalya’nın üstün tasarım kabiliyetini Türk banyo kültürü ile birleştirerek en estetik, en kullanışlı ve uyumlu ürünleri yaratmak amacındayız. Modern ve özgün banyo mekanları sunmak için değişik alan çözümlerine karşı işlevsel yaklaşımımız, bizi diğerlerinden ayıran en önemli farkımız. İtalyan tasarım anlayışına getirdiğimiz inovatif yaklaşım ile birlikte her zevke hitap eden, her banyoya uyarlanabilen, farklı alanlar için farklı çözümler sunabilen bir marka olduk. Kulpundan rengine en ufak detayına kadar her şeyi ile bu tasarımlar; banyoları yaşanılan ve keyif alınan mekanlar haline getirmek için.

Mutfaklar da evlerimizde en fazla vakit geçirdiğimiz alanların başında geliyor. Bu nedenle mutfaklarda hem şık, hem fonksiyonel hem de tasarımın ön planda olduğu ürünler tercih edilmeye başlandı. Banyo ve mutfaklarda tasarıma olan farkındalığın artmasındaki neden, bu konuda Türk tüketicisinin tasarımın ne ifade ettiği ve içeriği konusunda oldukça duyarlı ve ilgili hale gelmiş olması. Bu durum tüketicilerle duygusal bir bağ kurma konusunda bizi güçlendiriyor. Onların beklentilerini karşılayacak ve banyolarında olduğu gibi mutfaklarında da keyifle vakit geçirebilecekleri tasarımları hayata geçiriyoruz.

TÜKETİCİYE UYGUN TASARIM

Bu ürünlerin pazarlaması nasıl oluyor? Pazarlama stratejilerinizden bahsedebilir misiniz?

Pazarlama stratejilerimizi tüketici tutum ve beğeni araştırmalarını baz alarak oluşturuyoruz. Hedefimiz ve önceliğimiz her zaman tüketicilerimizin zevkine uygun tasarımları sunmak. Hedef kitlelerimiz arasında mimarlar da yer alıyor ve bu kitle bizim için önemli bir kriter. Tasarım odaklı bir marka olmamız herkesten farklılaşmak isteyen nihai tüketici ve mimarlar için de tercih noktası.

Nihai tüketici için hijyen, konfor gibi fonksiyonel kriterlerin yanı sıra renkler, stil gibi estetik gibi özellikler de önemli. Bu unsurları yeni ürün geliştirme stratejilerimizde dikkate alıyoruz. Pazarlama stratejilerimiz gereği sosyal medyada tüketiciyle etkileşim halindeyiz. Haftanın kombini, tasarımcı öneriyor, dekorasyon fikirleri gibi ilgi çekici içeriklerle tüketicilerimizi bilinçlendirerek tercihlerini yapma konusunda onları yönlendiriyoruz.

TASARIM İŞLEVSEL OLMALI

Bu sektörde son zamanlarda neden daha çok tasarım odaklı ürünlere ağırlık veriliyor?

Banyo ve mutfaklar evde en çok vakit geçirdiğimiz alanlar. Bu alanlar bizim iyi vakit geçirmek ve rahat etmek istediğimiz özel yerler. Dolayısıyla renkler ile oynamak, kendimize özel tarzı oluşturmak, hayatımızı kolaylaştıran eşyalara yer vermek istiyoruz. Çok radikal değişiklikler yapamayan kişiler aksesuarlar yardımıyla küçük dokunuşlarla bunu yapmaya çalışırken bazıları için tamamen kendilerine has özel tasarımlarla baştan sona bir değişim söz konusu olabiliyor.

Bu alanlarla oynamak kendi elimizde ve bu değişimler, yenilikler, gözümüze hitap eden ve hayatımızı kolaylaştıran tasarımlar bizi mutlu ediyor. Son dönemlerde dekorasyon dergilerinin bu yönde oluşturduğu içerikler de etkileyici oluyor diyebiliriz. Sıra dışı, olağandan farklı, özgün ve kendi zevkimize uygun tasarımları bulduğumuzda sahip olmak istiyoruz. Burada önemli olan nokta, tasarımın sadece şık olması değil aynı zamanda işlevsel olması ve hayatı kolaylaştırması.

Tasarım bu ürünleri, sektörü ve tüketicinin kullanım ve satın alma alışkanlıklarını nasıl değiştirdi?

Elbette tüm bu gelişimler yani teknoloji, hayat tarzımız ve değişen yaşam koşulları; ürünleri olduğu kadar pazarlama şeklimizi de çok daha çeşitlendirdi. Eskiden banyo mutlaka beyaz olmalıydı. Ama artık siz kırmızıyı çok seviyorsanız banyonuzu her şeyiyle kırmızı ürünlerden tasarlayabilirsiniz. Klasikten vazgeçemiyorsunuz ama biraz da zamana ayak uydursun ve modern mi olsun istiyorsunuz. Bunu da tasarım ürünler arasında bulabilir ve zevkinize uygun olarak istediğiniz banyo ya da mutfağı oluşturabilirsiniz tıpkı bir puzzle gibi. Ya da bir elbise kombini. Biz hem komple bir çözüm sunuyor hem de modüler olarak mekandaki değişimlere fırsat sunabiliyoruz. Son 5 yıldır teknolojinin de hızla gelişmesi bu alanı da etkiledi. Artık sadece tasarım değil teknolojik açıdan da son derece donanımlı ürünler ortaya koymak durumundayız. Çevreci ürünler, inovatif çözümler, akılcı kombinler sunuyoruz. Markalar da artık tüm bunları sunan ürünlere ve teknolojiye yatırım yapıyorlar. Tüketiciler daha fazla sorguluyor, daha detaycı ve talepkarlar.

DÜNYA TRENDLERİ

Dünyadaki son trendler neler?

Renkli lavabolar ve klozetler bu sene banyoların havasını değiştirmeye aday. Özellikle doğadan ilham alan opak renkler, kendi tarzınızı ve zevkinizi banyoya da yansıtmanızı sağlıyor. Kimi zaman ayrıntılardaki küçük değişiklikler ise mekanlarda büyük farklılıklar yaratabiliyor. Banyo dekorasyonunda altın, bronz gibi metalik renklere yer vermek son trendler arasında yerini alıyor. Doğal malzemeler kullanmak da banyo tasarımlarında çok popüler bir olgu. Doğal ahşap görünümlü mobilyalar da en çok tercih edilenler arasında.

Banyolardaki yenilenme özellikle kullanılan teknolojiyi daha da ön plana çıkardı. Tasarruf sağlayan, hijyeni ön plana çıkaran ve kolay temizlenebilen klozetler ile başladı bu değişim. Teknolojinin ön planda olduğu bu ürünlerde yalın ve modern çizgiler tercih edildi. Kanalsız klozetler, hijyene önem veren tüketicilerin gözdesi olacak. Ayrıca, kullanıcıya maksimum konfor sağlayan elektronik klozet kapakları yüksek talep görecektir.

ISVEA’NIN GELİŞİMİ

Isvea, 1962 yılında Angelucci ailesi tarafından Roma’ya 200 km uzaklıkta San Eusanio Del Sangro yakınlarında, İtalya’nın 7. fabrikası olarak kuruldu. Vitrifiye seramik alanında dünyanın önde gelen ülkesi olan İtalya’da, karakteristik bir İtalyan üreticisi olarak faaliyetlerini yürüttü. Özellikle Güney İtalya’da yaygın bir marka olan ve pazarda ilk 10 üretici arasında yer alan Isvea, 2013 yılında Ece Holding tarafından satın alınarak Türk banyo gereçleri pazarıyla buluşturdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.