TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelbahçe Belediyesinde ‘MOBBİNG’ İDDİASI

enel İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Güzelbahçe Belediyesinde çalışan iki üyelerinin haksız yere sürgün edildiğini ve “mobbinge” maruz kaldığını öne sürdü

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güzelbahçe Belediyesinde ‘MOBBİNG’ İDDİASI

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenleyen Sevgener, Mustafa İnce başkanlığındaki Güzelbahçe Belediyesinde adalet mücadelesine zarar veren adımlar atıldığını savundu. Sevgener, “Sendikamızın iki üyesi demokratik yarış nedeniyle haksız şekilde sürgün edilmiştir. İçlerinden biri de kadındır. Kültür müdürlüğündeki görevinden alınarak 15.00 ve 24.00 saatleri arasında umumi tuvalet temizliğinde görevlendirilmiştir” iddiasında bulundu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğündeki görevinden alınan diğer personelin ise delege seçimlerine katılan CHP Güzelbahçe İlçe Başkan Yardımcısı Vural Gezer olduğunu belirten Sevgener, “Gezer, Fen İşleri Müdürlüğüne sürgün edilmiştir” ifadelerini kullandı. İnce’nin bunun gerekçesi olarak “rotasyon” çalışmalarını gösterdiğini kaydeden Sevgener, “Gerçeğin rotasyon olmadığı, demokratik yarıştan kaynaklandığı herkes tarafından biliniyor. Mustafa İnce, siyasi fikirlerini üyelerimize dikta etmeye çalışıyor. Bizler, özgür düşünen bireyleriz. Birilerinin işaret ettiği kanallara yönelmeyecek kadar bağımsızız” dedi.

HEDEF GÖSTERİLİYOR

Mustafa İnce’nin sendika üyelerini hedef gösterdiğini ve onların can güvenliğini tehlikeye attığını öne süren Sevgener, “Madem anti demokratik uygulamaları belediye başkanlığı eliyle yapacaksınız o zaman neden adalet yürüyüşüne katıldınız ve kurultayda boy gösterdiniz? Sorunların çözülmediği, taleplerimizin karşılanmadığı durumda her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz” diye konuştu. Sevgener, sürgün edilen iki belediye personelinin 9 aydır çalışma ortamında mobbinge maruz kaldığını, huzurlu ortamda çalıştırılmadığını iddia etti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise sendika üyelerinin siyasi tercihlerine ilişkin yönlendirmede bulunulamayacağını, iki personelin eski görevine iade edilmemesi durumunda belediye önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini ve hukuk mücadelesi vereceklerini dile getirdi. (AA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.