TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelbahçe yolu unutuldu mu?

Güzelbahçe’nin en işlek caddesi olan Mithatpaşa Caddesi’ne alternatif yol yapılması 6 yıl önce gündeme geldi. Ancak Büyükşehir, bu yıl bütçenin performansında yer almasa bile çalışmaların başlayacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güzelbahçe yolu unutuldu mu?

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN - ÖZEL HABER

Trafik sorununa çözüm bulmak isteyen Güzelbahçe Belediyesi yaklaşık 6 yıl önce Maltepe’den Seferihisar’a uzanan otoyol kenarında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki servis yolunu, Mithatpaşa Caddesi’ne alternatif olacak ve kesintisiz ulaşım sağlayacak hale getirmek için harekete geçti. Yaklaşık 1.5 kilometrelik bölümü tamamen engebeli toprak servis yolunda iş makineleriyle düzeltme çalışmaları yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilçe belediyesine asfalt desteği verdi. Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen çalışmalar bir türlü bitirilemedi.

PERFORMANSTA YOK AMA BAŞLAYACAK

Büyükşehir yetkililerinden alınan bilgiye göre Güzelbahçe ‘alternatif yol’ projesinin 2018 yılı yatırım programı içerisinde olduğu ve kısmen yolun yapımına başlanacağı bildirildi. Büyükşehir yetkililerinin son verdiği bilgiye göre güzergah üzerinde ağaçlar ve dere geçişleri olduğu için planlama sürecinin uzun sürdüğü belirtildi. İzmir Büyükşehir’in 2018 yılı bütçesinin performans kısmında Güzelbahçe ‘alternatif yol’ projesi görünmüyor fakat yetkililer yolun yapımına başlanabileceğini söyledi.

ARAÇ SAYISI 1 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü, kentte trafiğe kayıtlı 1 milyon 276 bin 347 araç olduğunu açıkladı. 2016 yılının Aralık ayı verilerini açıklayan TÜİK, İzmir’de trafiğe kayıtlı toplam araç sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 artış gösterdiğini belirtti. İzmir’de son 10 yılda trafiğe giren yeni araç sayısı ise yüzde 40 arttı. İzmir-İstanbul otoyolunun açılması ile birlikte ise kentte araç sayısının daha da artması bekleniyor. Yaz aylarında özellikle Narlıdere-Güzelbahçe-Seferihisar-Urla-Karaburun ve Çeşme güzergahına giden tatilciler için mevcut çevreyolu bile yetersiz gelmeye başladı.

GÜZELBAHÇE TRAFİĞİ KİLİT OLUYOR

İzmir’in güneyindeki ilçelere ve tatil beldelerine yeni yol ihtiyacı her geçen yıl artarken, özellikle yaz aylarında caddelerde oluşan uzun araç kuyrukları ulaşımı kördüğüm haline getirdi. Sinyalizasyon da tek merkezden yönetilmediği için ‘yeşil dalga’ sadece yeni yapılan yollarda kuruluyor. Bu nedenle de trafik akışı sağlanamıyor. Alternatif yol sıkıntısı yüzünden, sürücüler özellikle kentin çoğu kesiminde sabah işe gidiş ve akşam dönüş saatlerinde büyük sıkıntı yaşıyor. Mithatpaşa Caddesi’nin, yaz mevsiminin en çok işlek ilçelerinden Güzelbahçe bölümünde ise sürücüler tam anlamıyla kabus yaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.