TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenli bir siber ortam olmadan e-ticaret olmaz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Bilişim Zirvesi 2017’deki konuşmasında, zirvenin tüm paydaşları bir araya getiren, sorunlara çözüm arayan, geleceğe yönelik vizyoner bakış açılarının paylaşıldığı ve sektörün gelişimine katkıda bulunulan önemli bir organizasyon olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güvenli bir siber ortam olmadan e-ticaret olmaz

Dijital bir devrim yaşandığını belirten Sayan, sayısal ekonominin çağımızda birçok gelişim ve değişimi bir arada barındırdığını, sektördeki gelişmelerin, bir taraftan mevcut iş modellerini, iş kollarını, yenilikçiliğe ayak uyduramayan firmaları ortadan kaldırırken, bir taraftan da yeni iş modelleri, yeni iş kolları ortaya çıkardığını ve yeni fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Sayan, gelişen teknoloji ile birlikte verilerin korunmasının daha da önem kazandığını, pek çok ülkede siber güvenlik stratejisi hazırlanırken, kişisel verilerin mahremiyetine yönelik ulusal stratejilerin henüz olmadığını ifade etti.

Kişisel verilerin gizliliğinin, müşterilerin e-ticaret işlemlerine güvenini doğrudan etkileyen bir husus olduğuna işaret eden Sayan, “Güvenli bir siber ortam yaratamayan ülkelerde e-ticaretin istenilen seviyelerde büyümesi pek mümkün değil” dedi. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.