TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzelbahçe için vapur zamanı

Büyükşehir, merakla beklenen vapur seferlerine başladı. 07.35’de Güzelbahçe’den Konak’a hareket eden ilk geminin yolcuları arasında Belediye Başkanı Kocaoğlu da vardı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güzelbahçe için vapur zamanı

E. ÇAĞLA GENİŞ

Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ tarafından gerçekleştirilen Güzelbahçe seferlerinin startını verdi. Sabah 07.35’de Güzelbahçe İskelesi’nden Konak’a ilk seferini yapan geminin yolcuları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve ilçe meclis üyeleri de vardı. Başkan Kocaoğlu’nu Türk bayrakları ve İzmir Marşı eşliğinde karşılayan ilçe sakinleri, vapur iskeleye yanaşırken büyük heyecan yaşadı. Güzelbahçe seferlerinin ücretleri tam 7 TL, öğretmen 6, öğrenci ise 5 TL olarak belirlendi. İlk seferini yapan geminin yolcuları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Mordoğan, Urla ve Foça’dan sonra Güzelbahçe’de de vapur seferlerini başlattık. “Güzelbahçe’ye iskele yatırımımızı yaptık ve vapur seferlerini yapacak duruma geldik. Bugün de Güzelbahçeli hemşerilerimizle birlikte ilk seferi gerçekleştiriyoruz. Umuyorum vatandaşlarımız destekler ve biz de bu hizmetimize devam ederiz. Sabah işe gelenler ve akşam evlerine dönenleri deniz havasıyla buluşturup evlerine taşıyabiliriz. Yaşatmaya çalışacağız. Tabii ki de hem Güzelbahçeliler hem de Urlalılar destek verirse. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Güle Güle kullan Güzelbahçe. Sırada Urla var. Deniz ulaşımını güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

“KULLANILDIKÇA SEFER SAYILARI ARTACAKTIR”

Modern gemileri İzmir’e kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, “Güzelbahçe, Yarımada’nın hemen kapısı. Vapur seferleri ise hemşerilerimizin uzun müddettir beklediği bir olaydı. Vapurla ulaşım çok keyifli. Güzelbahçelilerin, Seferihisarlıların ve tüm komşu ilçelerin modern, hızlı gemilerle ulaşım yapmalarını diliyorum. Önemli olan bu seferin konması değil kullanılmış olmasıdır. Ne kadar kullanılırsa, sefer sayıları da o kadar artacaktır” şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA OTOBÜSE BİNMEK YOK”

İlk sefere katılmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirten Fadime Özkalay, “Güzelbahçelilerin her gün merakla beklediği bir olaydı. 5 senedir bu ilçede yaşıyorum. İlk seferin heyecanından sabah altıda kalktım ve dedim ki ‘Bu vapura yetişmem lazım.’ Çok mutluyuz. Bundan sonra otobüse binmek yok” dedi. Güzelbahçe vapurlarının hizmete girmesiyle büyük bir lükse kavuştuklarını dile getiren Mürüvet Ağar ise, “Güzelbahçe’yi çok seviyorum. Karşı komşumuz Karşıyaka’yla deniz ulaşımı yoluyla gidip gelemiyorduk. Şimdi ise deniz ulaşımı hem işe gidip gelecekler hem de vatandaşlar için inanılmaz bir fırsat oldu. Trafik keşmekeşi olmadan, insanların kalabalığından sıyrılmış bir biçimde bir ulaşım yapacağız. Çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Güzelbahçe deniz keyfiyle buluştu” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.