TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe Fenerbahçe maçına hazır

Haftasonu oynayacağı Fenerbahçe maçıyla Süper Lige merhaba diyecek Göztepe’de Başkan Mehmet Sepil ve teknik direktör Tamer Tuna basın mensuplarıyla bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepe Fenerbahçe maçına hazır

ALİ TAYDAŞ

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, transfer konusuna açıklık getirdi. Takımın defans hattına transfer yapmayı düşündüklerini ve ilerleyen günlerde 2 ya da 3 kişinin takıma katılacağını söyleyen Sepil, “Süper Lig’e çıkınca oyuncu değişimi konusunda rakam oldukça yüksek oldu. 9-10 oyuncumuz geçen seneden bizimle olan oyuncular. Bunların yanı sıra birçok oyuncumuza da kulüp bulmalarını söyledik. Canberk gibi, Emre Can gibi genç arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızı zaman alamayacak diye kiralama yoluna gideceğiz. Bu arkadaşlarımız ileride Göztepe’ye faydalı olacaklar. Tabi zor bir süreç şu ana kadar birçok oyuncu aldık. 2-3 tane daha alacağız. Transferlerin maddi yönden doğru anlaşmalar da olması gerekiyor. Geçmişte kulüplerin neden kötüye gittiklerini daha iyi anladım. Bu yüzden rakamlarda asla taviz vermedik. Çok istediğimiz oyuncularda ufak tefek fedakarlık yaptık. Bu kadar oyuncuyu almak kısa sürede başarı. Defansı tamamlayamadık ama geçen sene de hatırlanacağı gibi golcümüzü 3. haftada aldık. Önümüzdeki günlerde takviyeler olacak” ifadelerini kullandı.

STAT MÜJDESİ

Başkan Sepil, merakla beklenen yeni stat konusunda da müjdeler verdi. Sepil, “Rönesans Grubu bilindiği üzere ihaleyi aldı. İki üç gün içinde imzalar atılacak. Küçük çaplı sondaja başladılar. Tesislerde sondaj aletleri var. Hedefimiz temel atma töreni yapmak ancak tarihi henüz belirlemedik. Bugün spor kulüplerinin önündeki en büyük problem stat. Stat aynı zamanda bir ruh değişimi. Şu ana kadar yapılmayan bir şey yaptık. 24 saat yaşanacak bir tesis olarak planladık. Çocukların ailelerin gittiği bir yer olacak” diye konuştu. Bu yıl neden Doğanlar Stadı’nı tercih ettiklerini de vurgulayan Sepil, “Maçları Bornova Doğanlar’da oynamaya karar verdik. Çünkü maddi koşulları düşünseydik Atatürk Stadı derdik. Ancak bu iki sene kalıcılık lazım. Doğanlar Stadı’nın bize sağlayacağı puan avantajı, Atatürk Stadı’nın çok üstünde. Oyuncunun havaya girdiği, seyircinin etkin olabildiği, rakibin de psikolojik olarak dezavantajlı olduğu bir yer. Bu konuda geçen sene olduğu gibi bu sene de Bornova Belediyesi ile el ele çalıştık. Kapasiteyi artırdık. Şu an portatif tribün olarak 3 bin 500 kişilik tribün yapıldı” dedi.

GÖZTEPE’Yİ HERKES GÖRECEK

“Süper Lig çok zor bir süreç, yeni bir lig. Ligde karar mekanizmaları ve işbirliklerinde zorluklar yaşanıyor ancak Göztepe’de bunu yaşamadım. Geçen yıldan elimde raporlar vardı, başkanımla görüşmelerim vardı. Teknik adam olarak düşüncem oyuncularımızın bizimle kampta çalıştıktan sonra karar vermem yönündeydi. Süper Lig farklı bir yer. Takımlar 14 ve üstü yabancılarla oynuyorlar. Bu zorlukları yaşamamak için sabırla en doğrusunu seçmek için uğraştık. Gelinen dönemde de en iyi noktadayız. Bir kulübün gerçekleştirmesi gereken her şey bizde var. Başarılı olur mu olmaz mı, bunu yapacağımız işler gösterecek. Başarılı da olacağız. Bu organizasyonla devam ettiğimiz takdirde karşılığını alacağız. Fenerbahçe maçıyla güçlü bir kimliği olan Göztepe’yi herkes görecek. Kadroda geçen seneden 11 tane kalan oyuncumuz var. Gelen oyuncular arasından 3 tecrübeli oyuncu harici diğer oyuncuların 4-5 tanesi yatırımlık oyuncular. Transfer bir bütündür. Gelecekteki iskeletin olması için de planlama yapıldı. Transferler yapılırken arkamızda her zaman başkan ve yönetim vardı. Göztepe’nin bulunduğu nokta ligi kaldıracak ve kalacak bir nokta” diyerek ilk maç öncesi gelinen noktayı özetleyen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Tamer Tuna, mevcut kadronun Fenerbahçe maçını kazanacak bir karaktere sahip olduğunun da altını çizerek, “Oyuncuların Göztepe’ye kazandırılması kolay olmadı. Transfer ettiğimiz oyuncuların lige uygunluğunu da değerlendiriyoruz. O yüzden gecikmeler oluyor. Transfer bitmez, faydalı bir oyuncu görürsek kadroya sonradan da dahil olur. Hazırlık maçlarındaki sonuçlar çok doğal. Ancak Fenerbahçe maçı tabi ki kolay değil, kaliteli oyuncuları var. Göztepe mevcut kadrosuyla bile kazanacak karakteri ortaya koyacak bir oyuna sahip” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.