TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe hedef büyüttü

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, sezonu ilk yarıya oranla çok daha iyi bir yerde bitireceklerini belirterek, “Süper lig’de kalıcılığın üzerinde bir hedefimiz var. Göztepe’yi Avrupa kupalarına tekrar götüreceğiz” diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepe hedef büyüttü

KENAN YEŞİL

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Gençlerbirliği karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu. Adnan Süvari Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuna, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Mehmetçiklere rahmet diledi. Göztepe’nin hedeflerini büyüttüğünü vurgulayan Tamer Tuna, iddialı açıklamalarda bulundu.

OYUN ÇOK DURUYOR

İkinci yarı ile birlikte rakiplerin futbol oynatmama yönünde sahaya çıktıklarını belirten Tamer Tuna, sakatlıklar ve başka nedenlerden dolayı oyunun çok durduğunu ve bununda kendi oyunlarını etkilediğini söyledi. Her maça kazanmak için çıktıklarını değinen Tuna, “Sahada futbol oynamaya çalışan bir takım var. Şimdiye kadar hakem veya başka bir şeye eleştiri yapmadık. Son maçla birlikte topla oynama oranında bir düşüş var. İkinci yarı ile birlikte çok önlem alınan bir takım olduk. Kalitemizi artırmaya çalıştığımızda rakiplerimiz önlem almaya başladılar. Hakem hatalarından çok oyun oynanamaz hale geliyor. Çok oyun duruyor. Benim eleştirilerim oyun süresi konusunda. Topu geri kazanma oranımız çok yüksek. Ama futbol oynama süresi kısalıyor. Olumlu yönümüz oyunun durması ile olumsuza dönüyor. Hakemlerin hatalarından çok niyetlerine eleştiriyoruz. Futbol oynamaktan çok oyunun durmasını eleştiriyoruz. Herkes hata yapabilir biz de yapıyoruz. Hata yapabilirler ama hakemlerin niyetleri farklılaşıyor” diye konuştu.

BEKLENTİ YÜKSELDİ

Göztepe’nin 5 maçtır kazanamayan takım olarak yansıtılmaya başladığını ifade eden Tuna, 10 maça bakıldığında 4 beraberlik 4 galibiyet 2 mağlubiyet aldıklarını söyledi. Göztepe’nin iyi bir takım olduğunu ve beklentilerin yükseldiği vurgulayan Tuna, kalıcı olmak için çıktıkları ligde şimdi hedeflerin daha da büyüdüğünü vurguladı. Hedeflerinin efsane takımı tekrar yaratmak ve Göztepe’yi Avrupa kupalarına tekrar götürmek olduğuna vurgu yapan Tamer Tuna, taraftarlardan da bu süreçte sabırlı olmalarını istedi. Sonuç odaklı değil bir süreç üzerinde ilerlediklerini belirten Tamer Tuna şöyle konuştu: “Göztepe başarılı bir yolda. Taraftan tek beklentim sabırlı olmaları. Bu süreç birkaç maçla sonuçlanmayacak. Bu süreç Avrupa hedefi ile odaklı. Gelecekte şampiyonluk yarışı içinde olacak bir Göztepe oluşturmak için çalışıyoruz. Süper Lig’de kalıcılığın üzerinde bir hedefimiz var. Hedefimizi efsane takımı tekrar hayata geçirmek için bu yolda çalışıyoruz. Göztepe taraftarını inşallah bir daha Avrupa’ya götüreceğiz. Bu yönde planlama var. Bu yıl da bu sistemi korumak ve hedefleri gerçekleştirmek adına çalışma yaptık. Avrupa hedefi gerçekleştirmek herkesi mutlu edecek. En çok da bizi mutlu edecek. UEFA’daki yarı final gibi, milli takıma bolca oyuncu veren o efsane takımı yaratacağız.”

SEZONU İYİ BİR YERDE BİTİRECEĞİZ

Hedeflerinin büyük olmasına rağmen üzerlerinde bir baskı olmadığını belirten Tuna, “Avrupa hedefi idealimiz ile ilgili. Bir ekip olarak çalışıyoruz. Bizim üzerimizde baskı yok. Taraftarın beklediği oyun kalitesini oluşturmak istiyoruz. Beraberlikten üzülen bir taraftarımız var. Göztepe’nin sezon sonunda ve gelecekte nerede olacak olması konusunda çalışıyoruz. Hedeflerimiz büyük olsa da baskı olmayacak. İlk yarının üzeriden sezonu bitireceğiz. Değerlerimizi biliyoruz. Eksiklerimizi tamamladık. İkinci yarıda takımlar oynatmamaya çalışıyor. İlk yarıda aldığımız 30 puan baskı yaratmayacak. İkinci yarıda hedeflerin ve beklentilerin yükseldiği bir ortamda oyun anlamında taviz vermeden mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

İSİMLER DEĞİL PERFORMANS ÖNEMLİ

Oscar Scarione, Ömer Şimamnoğlu ve Nabil Glihas’ın ikinci yarıda daha az şans bulduğu konusunda gelen sorun üzerine konuşan Tamer Tuna, “Sezon başında Adis ve Nabil ikili ile başladık. Nabil’in sakatlanması sonrası değişmeler oldu. Bazı oyuncuların diğer oyunculardan forma kapma yarışı var. Forma şansı bulmak zorlaşıyor. Biz her şeyi detaylarıyla kontrol ederek 11’i oluşturuyoruz. Yüzde yüzünü verecek oyuncularla sahada oluyoruz. İsimleri değerlendirmiyoruz. O hafta en iyi verimi alabileceğimiz oyuncularla çıkıyoruz. Rakibi değerlendiriyoruz, antrenmanı ve oyuncuyu değerlendiriyoruz ve öyle bir kadro ile sahaya çıkıyoruz. İsimler üzerinden değil performans üzerinden değerlendirmeler yapıyoruz. Nabil iyi olduğu dönemde sakatlandı. Ömer’den de sakatlığından dolayı yaralanamadık. Oscar’dan istediğimiz bazı performansları alamadığımız için tercih edemedik” dedi.

EKSİKLİKLERİ HİSSEDECEĞİZ

Gençlerbirliği maçına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Tamer Tuna, Beto ve Castro’nun bu maçta cezalı olmalarından dolayı eksikliği hissedeceklerini belirterek, “Beto ve Castro cezalı. Kadu’nun ise dizinde ödem var. Gençlerbirliği maçına yetişemeyecek. Haftaya yetiştirmeye çalışıyoruz. Risk etmeyeceğiz. Gelecek haftaya kadar takip edeceğiz. Beto ve Castro’nun olmaması mutlaka etkileyecektir ama iyi hazırlanıyoruz. Gençlerbirliği’nin içinde bulunduğu durum itibari ile üst seviyede bir maç olacak. Uzun süredir kaybetmeyen bir takım. Hızlı atak düşünden bir takım. Savunmada farklı tercihleri var ve başka bir geçişler yapıyor. Biz de çalışmalarımızı, oyun planımızı hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

POZİTİF YÖNDE KATKI OLACAK

Demba Ba ile ilgili görüşlerini belirten Tuna, “Demba Ba’nın bize katacaklarını biliyorum. Daha öce çalıştığım bir oyuncu. Maç eksikliği vardı sadece. Bize çok şey katacak. Umarım sakatlık yaşamaz. Pozitif yönde katkı sağlayacak. Demba Ba burada kalırsa gelecek sezonda büyük başarılar yakalayacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.