TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe Ligi 6. tamamladı

Süper Lig’in son haftasında evinde şampiyonluğun bir numaralı adayı Galatasaray’ı ağırlayan Göztepe sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray şampiyon olurken Göztepe ligi 6. sırada bitirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepe Ligi 6. tamamladı

KENAN YEŞİL-YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun son haftasında Göztepe, şampiyonluğun bir numaralı adayı Galatasaray’ı ağırladı. Göztepe, karşılaşma boyunca etkili bir oyun sergilemiş olsa da 1 puan alması halinde şampiyonluğunu İzmir’de ilan edecek olan Galatasaray’a 1-0 mağlup oldu. Galatasaray’ı şampiyonluğu getiren golü ise attığı gollerle sezona damga vuran Gomis kaydetti. Bu sonuç ile 49 puanda kalan Göztepe, 14 yıl sonra çıktığı süper lig’de sezonu 6’ncı sırada bitirdi. Galatasaray ise Fatih Terim yönetiminde 7’nci toplamda ise 21’inci şampiyonluğuna ulaştı.

İLK YARI DENGELİYDİ

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası karşılıklı ataklarla geçerken bu dakikadan itibaren Göztepe ev sahibi olmanın verdiği avantajla ve taraftarının desteği ile Galatasaray kalesine etkili ataklarla yüklendi. Galatasaray kalesine abluka altına alan Gözgöz, 20’nci dakikada Selçuk Şahin ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Nabil Ghilas ceza sahası içeriye çevirdiği topta Denayer ön direkte Demba Ba’dan önce topa müdehale etti. Denayer’den seken top Selçuk Şahin’in önüne geldi. Selçuk ceza sahası çizgisi üzerinden vurdu kaleci Muslera gole engelledi. 36’ncı dakikada Galatasaray etkili geldi. Belhanda’nın pasında topla buluşan Gomis, sağ çaprazdan sert vurdu top kaleci Beto’nun kucağında kaldı. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

GOMİS SAHNEDE

İkinci yarıda her iki takım da daha dengeli bir oyun sergiledi. Ancak Galatasaray 65’inci dakikada golcü futbolcusu Bafetibi Gomis ile öne geçti. Kosanovic’in Gomis’i  düşürmesi ile Galatasaray penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Gomis topu ağlarla buluşturdu(0-1). Penaltıdan attığı gol ile Gomis bu sezonki gol sayısını 29’a yükselti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Göztepe mücadeleden 1-20 mağlup ayrıldı. Bu galibiyet ile Galatasaray 21’inci şampiyonluğuna ulaştı.

DEMBA BA ORUCUNU SAHADA AÇTI

Göztepe’de karşılaşmaya ilk on birde başlayan Demba Ba ve Nabil Ghilas mücadeleye oruçlu olarak başladı. Sahada 51 dakika oruçlu olarak mücadele eden Nabil  Ghilas, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Su molasında Demba ve Nabil Ghilas oruçlarını açtı.

Büyük sevinç yaşadılar

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı futbolcular, bu coşkusunu daha sonra kendilerini desteklemeye gelen taraftarıyla paylaştı. Sarı-kırmızılı futbolcular Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i omuzlara alıp havaya fırlattı. Galatasaraylı futbolcular daha sonra üzerinde daha önce Galatasaray’ın şampiyon olduğu sezonlar ve “Ruhumuzu sahaya koyduk, şampiyon olduk 21” yazılı tişörtleri giydi.

GOMİS, BU SEFER KAÇIRMADI

Daha önce ligin ikinci devresinde Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Teleset Mobliya Akhisarspor maçlarında birer penaltı vuruşundan faydalanamayan Gomis, Göztepe karşısında 65. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi. Gol sayısını 29’a çıkaran golcü oyuncu bu sezon 4. penaltı golüne imza attı. Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Göztepeli Nabil Ghilas, sedye ile saha dışına çıkarıldı.

Galatasaray’ın attığı golden sonra VIP tribünde müsabakayı takip eden Galatasaraylı taraftarlarının sevinmesi üzerine Göztepeli taraftarlar tepki gösterdi. Müsabakayı 8 bin 155’i Göztepeli, 516’sı Galatasaraylı olmak üzere toplam 8 bin 671 kişi takip etti. Bu sezon yükseldiği Süper Lig’de sezonu 49 puanla 6. sırada bitiren Göztepe’nin taraftarları müsabakanın bitimine doğru “İsyan Marşı”nı seslendirdikten sonra takımlarına büyük destek verdiler ve takımlarını tribünlere çağırdılar. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.