TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe’nin geleceği 2 projeye bağlı

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Teknik Direktör Tamer Tuna ikinci yarı öncesi önemli açıklamalar yaptı. Göztepe’nin geleceğini stat ve akademi projesine bağlı olduğunu söyleyen Sepil, “Bunu başarırsak Göztepe geleceğe kalır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göztepe’nin geleceği 2 projeye bağlı

KENAN YEŞİL

Süper Lig’de ikinci yarı hazırlıklarını devam eden Göztepe’de Başkan Mehmet Sepil ve Teknik Direktör Tamer Tuna, basın mensupları ile bir araya gelerek takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Gelişmelerin tümü kendileri açısından pozitif yönde olduğunu söyleyen Başkan Sepil, “Sezon başında beridir söylediğimiz gibi Süper Lig’e yeni gelen bir ekibiz. Yıllardır İzmir’in Süper Lig’de bir ekibi yoktu. Diğer takımlara göre dezavantajımız var. Stadımız yok. Her ne kadar Bornova ev sahipliği yapsa da diğer takımlarla kıyasladığımızda yeterli değil. Ekonomik anlamda da statların gelir getirme konusuna baktığımızda da yine dezavantajlıyız. Gün geçtikçe futbolda ekonomi büyüyor. Buna Göztepe’de ayak uydurmak zorunda. Bunu yapmadığımızda ise borçlu kulüp oluyorsunuz. Özellikle Anadolu kulüpleri bu borçluluk yüzünden ayakta kalamıyorlar. 2 yılı akıllı değerlendirmek gerekiyor. İkinci yarıda hedefimiz ligde tutunmak ve ikinci olarak da daha sonra kafamızda kurduğumuz Göztepe’nin iskeletini kurmaktır. İlk yarıda 30 puan çok güzel bir başarı. Çok zorlu bir ligde balarılı bir ilk yarı geçirdik. Bir ara duraksama olsa da sonunu iyi getirdik. Umduğumun ötesinde puan aldık. Hızlı bir başarı yakaladık inşallah ileride bu başarı bizim ayağımızı dolaşmaz” diye konuştu.

GELECEĞİMİZ 2 PROJEYE BAĞLI

Başkan Mehmet Sepil, Göztepe’nin geleceği olan 2 proje hamlesini yaptıklarını belirterek, “Esas geleceğimizi hazırlayacak olan 2 hamleyi yaptık. Biri stat projesi ve biz buna çok emek verdik. Stat inşaatı gitmesi gereken hızda ilerliyor. Ne zaman biter dediğimizde gelecek yılını ortasına yetişmesi biraz zor. Her hafta toplanıyoruz son dakika müdahalelerini yapıyoruz. Bu kadar güzel planlan ilk stat Göztepemizin olacak. Her santimini düşünüyoruz. Stadımız bir alışveriş merkezi asla olmayacak. İzmir’in en önemli ilgi noktalarından birini yaratmayı düşünüyoruz. Hatta turistlerin gelebileceği bir yer olacak. Dünya spor müzesini kurmayı düşünüyoruz. Spor akademisi bizim 2. Projemiz. Bakanlık Mart ayında inşaatı başlayabileceğimizi belirtti. Üniversitelerle görüşüyoruz. Detaylı bir görüşmeler yapıyoruz. Türkiye’de spor liseleri var ama çalışmıyor. Akademimizi eğitim yuvası yapacağız. Sadece futbolcu değil sporcu yetiştiren, spor adamı yetiştiren bir yer olacak. Bizim geleceğimiz bu iki projeye bağlı. Bunu başarırsak Göztepe geleceğe kalır” dedi.

GÖZTEPE’Yİ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Göztepe Teknik direktörü Tamer Tuna ise, transfer döneminden bu yana takım odaklı olduğu için  bu süreçte çok sağlıklı çalıştıklarını söyledi. Her maçı kazanmak için sahaya çıkan biri olarak ilk yarıda 20-30 puan arasında bir hedef koyduğunu ve hedefine 30 puana yakalayarak ulaştığını belirten Tuna, “İkinci yarıda hedefimiz 9-10 galibiyet almak. Ancak bu olmayabilirde. Son haftalarda Avrupa ya zorlayan kulüpler çıkıyor. 14 puan takımdakiler dahi ligde iyi pozisyon almak için transfer yapıyor. Şimdiden gelecek için planlamalar yapılmaya başladı. Şu an biz de bir planlama içindeyiz. İkinci yarıda daha iyi bir pozisyon almak içi kampta ona göre çalışmalar yaptık. Göztepeyi  güzel günler bekliyor. Bunu aldığımız 30 puanla değil tesisleşme ve profesyonelleşmeden dolayı söylüyorum. Türkiye’nin en iyi tesislerinde birine sahip olduk. Bu imkanlarla da daha başarılı olacağız.  2. yarıda da başarılı olmak için çalışacağız. İlk yarıda hedefimiz 1 ile 15 arasında olmaktı. Şimdi de aynı hedefimiz var” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.