TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haftaya genel bakış

İzmir futbolu açısından beklenen kötü haber hafta sonunda geldi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta küme düşmeme mücadelesi veren asırlık çınar Karşıyaka 38 yıl sonra, 3. Lig’e düştü

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Haftaya genel bakış

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir takımları profesyonel liglerde bir haftayı daha geride bıraktı. İzmir açısından üzücü haber ise Karşıyaka’dan geldi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta zor günler geçiren Karşıyaka kendi evinde Karagümrük’e 0-1 kaybedince ligden resmen düştü. Bitime 3 hafta kala küme düşen Kaf-Kaf seneye Spor Toto 3. Lig’de mücadelesini sürdürecek. Artık prestij için sahaya çıkacak olan Karşıyaka haftaya Konya Anadolu Selçukspor’a konuk olacak.

GÖZTEPE’DEN 250. GALİBİYET

İzmir’in Süper Lig’deki temsilcisi Göztepe ise Süper Lig’in 29. haftasında kendi sahasında Bursaspor’u 2-1 mağlup etti. Süper Lig’de 26. sezonunu geçiren Göztepe, Bursaspor’u 2-1 yenerek lig tarihindeki 250. galibiyetine ulaştı. Ligin 29. haftasında Bursaspor’u 2-1 mağlup eden Göztepe, geride kalan maçlarda 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Haftayı 43 puanla 7. sırada geçen sarı-kırmızılı ekip, 42 gol atıp, kalesinde 47 gol gördü. Göztepe, 2002-2003’te veda ettikten sonra bu sezon döndüğü ligde 26. kez mücadele ediyor. Lig tarihinde 250. galibiyetini Bursaspor karşısında alan Göztepe, ligde şimdiye kadar 56 takımla karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip, bu takımlardan 7’sine karşı galibiyet elde edemedi. Göztepe, daha önce 6 maçta karşılaştığı Denizlispor, 4 müsabakada mücadele ettiği Adalet ve ikişer karşılaşmaya çıktığı Aytemiz Alanyaspor, Balıkesirspor, Erzurumspor, Medipol Başakşehir ve Yimpaş Yozgatspor’u yenemedi. Ligde rahat olan ve az da olsa Avrupa Kupaları’na katılma umudunu kovalayan Göz-Göz, Bursaspor’u ise ateş hattına daha da yaklaştırdı. Göztepe haftaya Teleset Mobilya Akhisarspor’a konuk olacak.

ALTAY PUSUDA BEKLEYECEK

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 31’inci hafta maçında Altay deplasmanda Bugsaş Spor’u 0-1 yendi. Bu sonuçla Altay puanını 57’ye yükseltirken lider Gümüşhane’yi takibini sürdürdü. Haftaya evinde güçlü rakibi Hacettepe Spor’u ağırlayacak olan Büyük Altay’ın bir kulağı da Şanlıurfa’da olacak. Çünkü lider Gümüşhanespor Şanlıurfaspor deplasmanından çıkmanın yollarını arayacak.

MENEMEN TAKİBİ SÜRDÜRÜYOR

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’taki Ege derbisinde şampiyonluk yarışındaki Menemen Belediyespor, kümede kalmaya çalışan Bodrum Belediyesi Bodrumspor’u 2-1 mağlup etti. Üst üste puan kayıplarıyla liderliği Hatayspor’a kaptıran Menemen, bu skorla son 3 hafta öncesi 69 puana ulaşarak zirvedeki rakibini 2 puan geriden takibini sürdürdü. Menemen Belediyespor haftaya ise İzmir derbisinde Bucaspor ile karşılaşacak. Küme düşme korkusu yaşayan Bucaspor ve şampiyonluk mücadelesi veren Menemen Belediyespor’un maçı İzmir’de sonucu merakla beklenen karşılaşma olacak.

ALTINORDU PLAYOFF’A TUTUNUYOR

Altınordu, Gazişehir Gaziantep FK önünde 1 puanı 90 artı 2. dakikada yediği golle kaybetti. Ligde 3 hafta önce ilk iki hesapları yapan Şeytanlar, şimdi playoff potasından düşmemek için uğraşacak. Haftaya evinde Grandmedica Manisaspor ile karşılaşacak olan Altınordu’nun puan kaybına tahammülü yok.

TİRE PLAYOFF’TA, BERGAMA ATEŞ HATTINDA

TFF 3’üncü Lig 2’nci Grup 31´inci hafta mücadelesinde 1461 Trabzon deplasmanına giden Tire 1922 deplasmandan 3 puanla döndü. Bu sonuçla Playoff potasına giren Tire 1922’de hedef bundan sonra kalan 3 maçta playoff potasından düşmemek olmalı. 3 takımın da 52 puanda olduğu ligde Tire 1922 haftaya evinde Kırıkhanspor’u ağırlayacak. TFF 3. Lig 1. Grup’ta küme düşme korkusu yaşayan Bergama Belediyespor, orta sıralarda yer çalan Çatalcaspor’la evinde 2-2 berabere kalarak ateş hattından çıkamadı. Bergama Belediyespor haftaya deplasmanda Bayrampaşa ile oynayacak. Bergama ligde son haftalara girilirken, küme düşme korkusunu iyiden iyiye hissetmeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.