TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haftaya Genel Bakış

Profesyonel liglerde Süper Lig hariç bu sezon geride kaldı. İzmir ekiplerinde şampiyonluk sevinci yaşayan da var, Play-Off’da şampiyonluk kovalayacak olan da var. İzmir’i en çok üzen ise küme düşme üzüntüsü yaşayanlar oldu

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Haftaya Genel Bakış

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir’i futbolda çeşitli kademelerde temsil eden Altınordu, Karşıyaka, Menemen Belediyespor, Altay, Bucaspor, Tire 1922 ve Bergama Belediyespor için mücadele ettikleri liglerde sezon tamamlandı. İzmir’i Süper Lig’de temsil eden tek takım olan Göztepe ise kritik son iki haftaya girdi. Göztepe son iki haftada alacağı puanlarla Avrupa Kupaları’nda İzmir ekibi olarak Türkiye’yi temsil edebilir. Profesyonel liglerde Büyük Altay, şampiyon olarak İzmir’in göğsünü kabartırken, Karşıyaka ve Bucaspor küme düşerek İzmir’i üzdü. Altınordu son maçta Play-Off’u kaçırırken, Menemen Belediyespor ve Tire 1922 Spor ise Play-Off’larda şampiyonluk kovalayacak.

ŞAMPİYON ALTAY

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 34. Haftada Altay evinde lider Gümüşhanespor ile şampiyonluk maçına çıktı. Şampiyon olmak için mutlaka kazanması gereken Büyük Altay sahada gerekeni yaptı hem taraftarını hem de İzmir’i coşkuya boğdu. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluğa ulaşan Büyük Altay, 2010-2011 sezonunda veda ettiği Spor Toto 1. Lig’e 7 yıl aradan sona yeniden yükselme başarısı gösterdi. Son iki senede iki lig birden atlayan Altay, seneye de Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluğu kovalayacağa benziyor.

MENEMEN PLAY-OFF’TA

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta evinde Eyüpspor’u 2-0 yenmesine rağmen lider Hatayspor’un Afjet Afyonspor’u mağlup etmesi nedeniyle sezon başından bu yana kovaladığı şampiyonluğu kaybeden Menemen Belediyespor, şansını Play-Off’a bıraktı. Ligde 28. haftada ilk sırada yer alan ancak aldığı beraberlikler sonucu koltuğu Hatayspor’a bırakan Menemen, son 3 maçtada istediği sonuçları alamadı. Hatayspor’un 32. haftada Sancaktepe, 33. haftada ise Amed Sportif’le berabere kaldığı haftaları değerlendiremeyen Menemen, şampiyonluğu elleriyle rakibine bıraktı. Normal sezonu 71 puanla ikinci tamamlayan sarı-lacivertliler Play-Off çeyrek finalinde grubun beşincisi Keçiörengücü ile karşılaşacak. İzmir ekibi ilk maçını 10 Mayıs Perşembe günü deplasmanda oynayacak. Ankara’dan avantajlı skorla dönme hesapları yapacak Menemen Belediyespor rövanş maçına 14 Mayıs Pazartesi günü evinde çıkacak. Geçen sezon da Play-Off oynayan sarı-lacivertliler, çeyrek finalde Gümüşhanespor’a elenmişti. Menemen, normal sezonda rakibi Keçiörengücü ile deplasmanda 1-1, İlçe Stadı’nda da 2-2 berabere kaldı.

ALTINORDU YİNE PLAY-OFF’U KAÇIRDI

Altınordu, son iki sezonda olduğu gibi bu sezonda Spor Toto 1. Lig’de Play-Off’lara kalamadı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gazişehir Gaziantep’le aynı puana sahip olmasına rağmen üç takımın kendi aralarında yapılan maçlara bakıldığında İzmir temsilcisi bu iki ekibin ardından sezonu 7. sırada yer aldı. Şeytanlar, geçen yıl da play-off’u averajla kaybetmişti. Göztepe ve Giresunspor’la sezonu 53 puanla bitiren Altınordu, yine rakiplerinin gerisinde kalmış ve sezonu 7. sırada tamamlamıştı. Altınordu, 2014-2015’te de play-off’a yükselen 55’er puanlı Samsunspor ve Antalyaspor’un 1 puan gerisinde play-off dışında kalmıştı.

TİRE 1922 ZORU BAŞARDI

TFF 3. Lig 2. Grup’ta üst üste 5 galibiyet alarak adını Play-Off’a yazdıran Tire 1922, rakibi Diyarbekirspor’u beklemeye başladı.Sezonu 61 puanla dördüncü sırada tamamlayan Tire, 64 puan alan Diyarbekir’le bu yıl daha önce iç sahada 4-0 kazanıp, deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı.Final için rakibini 11 Mayıs Cuma ağırlayıp, 15 Mayıs Salı günü deplasmana çıkacak Tire’de, 4 sezondur yer aldığı ligde 2015-16 sezonunda da Play-Off oynama başarısı gösterdi.

BERGAMA LİGE AVERAJLA TUTUNDU

TFF 3. Lig 1. Grup’ta Kemerspor 2003 deplasmanından golsüz beraberlikle dönen Bergama Belediyespor, 34 puan ve averajla son anda kümede kaldı. Haftalarca düşme hattında kaldıktan sonra son 5 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Bergama, 4 beraberlik ve 1 galibiyet elde ederek kendisine yetecek puanları topladı. Grupta 12 Bingölspor’u geride bırakarak amatöre düşmekten kurtulan Bergama Belediyespor, zoru başardı.

BUCA VE KSK DÜŞTÜ

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta Bucaspor, ve TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta Karşıyaka küme düşerek sevenlerini ve İzmir’i yasa boğdu. Gelecek sezon TFF. 3. Lig’de mücadele edecek olan İzmir’in iki köklü kulübünü zor günler bekliyor. İzmir Futbolu açısından iki ekibin de bir an önce toparlanıp, içinde bulundukları kötü durumdan çıkmaları gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.