TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haftaya Genel Bakış

İzmir takımları bu hafta oynadıkları liglerde iyi bir performans sergiledi. Göztepe ve Altınordu’nun dışındaki İzmir ekipleri oynadıkları maçlarda sahadan puan çıkarmayı başardı

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Haftaya Genel Bakış

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Bu hafta çeşitli liglerde mücadele eden İzmir takımları genel olarak başarıl bir grafik çizdi. Haftanın en önemli maçında İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Göztepe kendi sahasında Beşiktaş’ı ağırladı. Sezon başı itibariyle büyük maçlarda önemli puanlar alan Göztepe bu maçta sahadan puansız ayrıldı. Golcüsü Jahovic ve Scarione’nin takımdaki yerini alamaması Göztepe’nin saha içinde organizasyonunu etkiledi ve sonucunda mağlubiyet geldi.

ALTINORDU İKİ HAFTADIR KAYIP

İzmir’de altyapıya verdiği önemle tüm Türkiye’nin değil dünyanın da yakından takip ettiği Altınordu deplasmanda Denizlispor’a mağlup oldu. Geçen hafta kendi sahasında Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalan Altınordu Denizli deplasmanından puan çıkartamadı. Üst sıralarda tutunmaya çalışan Altınordu bu iki mağlubiyet ile playoff potasından biraz uzaklaştı.

MENEMEN ZİRVEYİ TAKİPTE

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta liderlik hesapları yapan Menemen Belediyespor evinde Mersin İdman Yurdu’nu rahat geçti. Ligin başından bu yana zirve hesabı yapan ve zirveyi kovalayan Menemen Belediyespor bu performansını devam ettirmesi halinde gelecek yıl İzmir’i Altınordu ile birlikte TFF 1. Lig’de temsil edebilir.

KAF-KAF SONUNDA GÜLDÜ

Bu yıl saha içinden çok saha dışındaki sorunlarla mücadele eden Karşıyaka ise evinde güçlü rakibi ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Şanlıurfaspor’u yenerek hayat belirtisi verdi. Aldığı puan silme cezaları ve kötü performansı ile taraftarlarını üzen Kaf Kaf 8 hafta sonra aldığı bu galibiyetle lige tutunmaya çalıştı. Karşıyaka’nın Şanlıurfaspor’u mağlup etmesi diğer İzmir ekibi Altay’a da yarayacaktı ancak Altay eline geçen fırsatı iyi değerlendiremedi.

ALTAY FIRSAT TEPTİ

Karşıyaka ile aynı grupta yer alan ve zirve hesabı yapan Altay için aslında hafta iyi başlamıştı. Pendikspor Gümüşhanepspor’u yenmiş, Karşıyaka da Şanlıurfaspor’u yenmişti. Altay deplasmanda Silivrispor’u yenmesi halinde haftayı lider olarak kapatacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Altay eline gelen fırsatı iyi değerlendiremedi. 10. dakikada üstünlüğü eline geçiren Altay bu üstünlüğünü koruyamayınca sahadan bir puanla ayrıldı ve liderlik fırsatını kullanamadı. Bu haftayı ise en iyi değerlendiren Bandırmaspor oldu. Altay’ın rakibi ise haftaya lider Bandırmaspor olacak. Bakalım Altay haftaya lideri yenip liderlik koltuğuna oturabilecek mi? Bunu bize gelecek haftaki maçlar gösterecek.

BUCA NEFES ALDI

2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemen Belediyespor’un aksine zor günler geçiren Bucaspor da bu haftayı galibiyetle kapatan bir diğer İzmir ekibi oldu. Karşıyaka gibi düşme potasından uzaklaşmaya çalışan Bucaspor, evinde Tuzlaspor’u 3-1 yenerek tehlikeli bölgeden biraz olsun uzaklaşarak rahat bir nefes aldı. Üst üste son 3 haftayı puansız kapatan Bucaspor, kendisi gibi düşmeme hesapları yapan Tuzlaspor'u 3-1 yenerek orta sıralarda doğru yükselme sinyali verdi.

BERGAMA VE TİRE 1 PUANA RAZI OLDU

İzmir’i TFF 3. Lig 1. Grupta temsil eden Bergama Belediyespor ve 3. Lig 2. Grupta temsil eden Tire 1922 Spor haftayı beraberlik ile kapattı. Bergama Belediyespor evinde Kozan Belediyespor ile 1-1 berabere kalırken Tire 1922 Spor ise deplasmanda Van Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak İzmir’e 1 puanla döndü. Tire’de yapımında sona yaklaşılan yeni stadyum ile Tire 1922 Spor’un üst liglere doğru tırmanması ise hiç sürpriz olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.