TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakarete uğrayan şehit annesi konuştu

Adana’da halk otobüsüne binerken ücretsiz kart bastığı için sürücü tarafından hakarete uğrayan ve 2.5 lira para istenen şehit annesi Zübeyde Tura, "Sürekli sürücüler tarafından böyle davranışlarla karşılaşıyoruz, olaydan sonra rahatsızlandım. Bizi 2 liraya değişiyorlar" dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 12:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hakarete uğrayan şehit annesi konuştu

Alınan bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana geldi. 1993 yılında Elazığ-Bingöl karayolunda bölücü terör örgütü PKK’nın kurduğu pusu sonucunda şehit olan 33 askerden biri olan Jandarma Komando Er Mehmet Tura’nın (20) annesi Zübeyde Tura, torunu ile birlikte Kozan Yolu’ndan Burak Mezarlığına gitmek üzere halk otobüsüne bindi. Şehit annesi Tura torunu için kartı okuttuktan sonra kendisinin de şehit annesi olduğunu söyledi. Ancak buna rağmen sürücü Eren G. karttan iki kişi parası aldı. Şehit annesi buna itiraz ederek, "Neden benden para alıyorsun sen askerliğini yaptın mı ben bu vatana şehit verdim, onun için benden para alamazsın" dedi. Buna rağmen sürücü, "Biz vergimizi veriyoruz, devletin Allah belasını versin" dedi. Bu sırada halk otobüsünde bulunan vatandaşlar da Tura’nın şehit annesi olduğunu öğrenince tepki gösterdi. Bu anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Bu olayın haber yapılaması üzerine sürücü gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bir taraftan da şehit annesini aramaya başladı. Kimliği tespit edilen annenin olaydan sonra hastaneye gittiği öğrenilerek, hastanede tedavisi yaptırılıp ifadesi alınmak üzere emniyete getirildi.

"2 LİRAYA BİZİ DEĞİŞİYORLAR"

Şehit annesi Tura, sürekli halk otobüsüne bindiklerinde şehit annesi olduklarını söylediklerinde bu davranışla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Bu durum ilk değil. Sürekli bize böyle davranıyorlar. O gün de torunla birlikte dolmuşa bindim. Kartı gösterdim bizden iki tane yolcu parası aldı. Ben şehit annesi olduğumu söyledim bana hakaret etti. Parayı ısrarla istedi. Ben tepki gösterdim ama sinirlenince tansiyonum yükseldi rahatsızlandım. Dolmuşta bulunan vatandaşlar da tepki gösterdi. Ben bu vatana bir şehit verdim. Bunlar bizi 2 liraya değişiyorlar. Bana ’devlet size çok şey veriyor’ diyor. Tamam ama bu da bize verilmiş bir hak. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz bize çok iyi bakıyor. Bu tür davranışlar bizi çok üzüyor" dedi.

YILDIZ ELİNİ ÖPTÜ

Bu arada, Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız da Tura’nın yanına gelip şehit annesinin elini öptü. Yıldız, vatanı için hiç düşünmeden canını veren şehit yakınlarına yapılan bu davranışa çok üzüldüklerini belirterek, "Şehit annesi şehidin bize emaneti. Biz her zaman onların yanında olacağız. Bu olaydan sonra da sürücü gözaltına alındı. Gerekli işlemler yapılıyor" diye konuştu.

Şehit annesi ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü. Zanlının sorgusuna ise emniyette devam ediliyor. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.