TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hala ölümcül bir hastalık

2. Dünya Savaşı öncesi veremle birlikte en fazla ölüme yol açan hastalık olan zatürre, penisilin ve aşıların geliştirilmesiyle eski korkutuculuğunu kaybetse de insan sağlığı için tehdit olmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 09:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hala ölümcül bir hastalık

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Usalan, “1950’lardan sonra zatürreden ölümler önemli ölçüde azalmıştır. Ancak halen yine de dünyada ülkeden ülkeye fark göstermekle beraber,6’ncı ölüm nedenidir” dedi.

Zatürrenin her yıl yaklaşık 450 milyon kişiyi etkilediğini ve yaklaşık 4 milyon ölüme yol açtığını vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Adnan Kazım Usalan, “Halk arasında zatürre olarak bilinen akciğerin iltihaplanmasının tıbbi ismi pnömonidir. Esasen, akciğerin en uç yapısını oluşturan ve havadaki oksijenin vücuda girdiği bölge olan hava keseciklerinin yaygın olarak iltihaplanması hastalığıdır. Hastalarda genellikle ani başlangıçlı öksürük, balgam, ateş, yaygın vücut ve kas ağrıları, halsizlik ile kendini gösterir. Nefes darlığı ve/veya göğüs ağrısına da neden olabilir. Göğüs ağrısının eşlik ettiği hastalarda özellikle, zatürrelerin 4’te 1’inde görülen, göğüs boşluğunda iltihabi bir sıvı toplanması durumu düşünülmelidir (zatülcenp, sulu zatürre). Bu belirtiler görüldüğünde, bir göğüs hastalıkları uzmanına gitmek gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Usalan, erken tanı ve doğru tedavi ile bu hastalığın çoğu zaman geride herhangi bir iz bırakmadan iyileştiğini ifade etti. n İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.