TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Halk Günü" umut oldu

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği halk günü programı 3 yıldır kesintisiz sürüyor. İlçe Başkanı Temel Yıldırım, vatandaşların en fazla iş ve ilçedeki altyapı sorunları ile ilgili başvuruda bulunduğunu fakat ara ara ilginç taleplerle karşılaştıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Halk Günü" umut oldu

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı’nın geleneksel hale getirdiği halk günü programı tüm hızıyla devam ediyor. Halk günü programında AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, her hafta salı günleri makamında vatandaşlarla bir araya gelerek onlardan gelen istek ve talepleri tek tek dinliyor. Yıldırım ve ekibi, halk gününde ilçe halkının dertlerini, sorunlarını ve şikayetlerini dinleyip not alırken bu sorunları daha sonra ilgili birimler veya kurumlara ileterek eksiklerin giderilmesi hususunda görüşmeler yapıyor. Vatandaşların en fazla iş ve ilçedeki altyapı sorunları ile ilgili başvuruda bulunduğunu fakat ara ara ilginç taleplerle de karşılaştıklarını söyleyen Yıldırım, “Şu ana kadar istihdamın dışında gelen sorunların yüzde 80’i yerel yönetimin çarpık zihniyetinden ve iş bilmezliğinden kaynaklı sorunlar. Çok ilginç taleplerle karşılaştığımız da oluyor. Bu süre içerisinde oğluna kız bakan teyzelerimiz de gelip, ‘Siz güvenilir insanlarsınız, evladımı evlendirmek istiyorum. Tanıdığınız bildiğiniz kimse var mı?’ diye soruyorlar” dedi.

YAKLAŞIK 15 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Vatandaşların “Halk Günü” uygulamasına yoğun ilgi gösterdiklerini kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Temel Yıldırım, şimdiye kadar kendilerine yaklaşık 15 binin üzerinde kişinin başvurduğunu ifade etti. Yıldırım, “Balçova İlçe Başkanlığı görevim döneminde bir halk günü uygulaması başlatmıştık. Konak’ta da 3 yıldır bu geleneğimizi sürdürüyoruz. Aralıksız her hafta halk günümüzü gerçekleştirdik. Bu hafta 150’ncisini yapacağız. Şimdiye kadar yaklaşık 15 bin görüşme yaptık. Görüşmeye gelen vatandaşlar beklenti ve sorunlarını anlatan bir dilekçe yazıyorlar. Biz bu dilekçeler ile taleplerini dinliyoruz. Eğer istihdam noktasında bir çalışma gerekiyorsa o konuda yardımcı oluyoruz. Eğitim, sağlık, altyapı gibi farklı alanlarda çözülmesi gereken sorunlar varsa da bürokratlarla görüşerek çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz. Çalışma alanımız dışındaki konularda ise il başkanlığımız ve milletvekillerimizden destek alıyoruz” şeklinde konuştu.

“OĞLUNA KISMET ARAYANLAR GELİYOR”

Görüşmeler esnasında bazen çok ilginç taleplerle karşılaştıklarını söyleyen Yıldırım, “Çok ilginç taleplerle karşılaştığımız oluyor. Bu süre içerisinde oğluna kız bakan teyzelerimiz de gelip, ‘Siz güvenilir insanlarsınız, evladımı evlendirmek istiyorum. Tanıdığınız bildiğiniz kimse var mı?’ diye soruyorlar. Bunun dışında gelen talep ve şikayetlerin nerdeyse tamamı yerel yönetimlerden kaynaklanan sorunlar. Mesela, mahallesinde çocuk parkı yok olmadığını için çocuklarını sokağa çıkaramadıklarını söyleyen anneler geliyor. Mahallelerine doğalgaz hizmeti verilmediğiyle ilgili şikayete gelenler var ki bunun altında da yine yerel yönetim anlayışının sıkıntıları yatıyor. Çünkü doğalgazın Konak’ta bütün mahallere yayılamayışın sebebi imar planlarının olmayışıdır. Belediyenin imar planlarını yapması ve uygulamaya koyması halinde buralara doğalgazın verilmesi için destek olacağımızı iletiyoruz. Bazı mahallelerde pirelerin ciddi risk oluşturduğuna yönelik şikayetler aldık. Belediyenin mahallelerde kazdığı çukurları kapatmadığı şeklinde şikayetler var” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN TALEP VAR”

Öneri, talep ve şikayetleri tek tek dinleyerek yardımcı olmaya çalıştıklarını ve vatandaşların uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: “Şu ana kadar istihdamın dışında gelen sorunların yüzde 80’i yerel yönetimin çarpık zihniyetinden ve iş bilmezliğinden kaynaklı sorunlar. Bunları meclis üyelerimiz vasıtasıyla muhataplarına iletiyoruz. Evsiz, barksız, dar gelirli, engelli yani dezavantajlı kesimlerden gelen talepleri de kaymakamlığımız yoluyla çözmeye gayret ediyoruz. Şu ana kadar bize gelen şikayetlerin hepsini dijital ortama kaydedip sonrasında takip ediyoruz. Sonlandırdığımız işleri ayırıyoruz ve onların da yine süreç içerisinde takibini yapıyoruz. Yüzde 60-70 oranında da belediye yerel yönetim kaynaklı beklentileri ve talepleri çözüme kavuşturduk şimdiye kadar. Çok memnun kaldıklarını ifade ediyorlar her hafta yoğunluğumuz biraz daha artıyor. Ulaşılabilir olmanın sorun ve şikayetlerini paylaşabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu yönde pozitif ve olumlu geri dönüşler alıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.