TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harika bir koleksiyon

1886 yılında üretilen ilk otomobilden günümüze kadar üretilen 130 aracın sergilendiği Key Otomobil Müzesi, İzmir’in Torbalı İlçesi’ne yolu düşenlerin büyük ilgisini çekiyor. Bu müzenin ziyaretçisi bol

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 06:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Harika bir koleksiyon

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Son günlerde zeytin hasadı şenlikleri ile gündeme gelen İzmir’in Torbalı İlçesi, farklı bir nedenden dolayı da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Türkiye’nin en büyük klasik araba müzesi olan Key Museum’da 1886 yılında üretilen ilk araçlardan, günümüz araçlarına kadar 130 klasik araç sergileniyor. Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören müze, klasik araç sevenlerinde ortak noktası olarak anılıyor. Ege Bölgesi ve Torbalı’nın turizmdeki önemini arttırdığı düşünülen müzenin, giriş ücreti ise 20 TL olduğu öğrenildi. Müzede ayrıca geçmişten günümüze üretilen 40 adet motosiklet de bulunuyor. Dünya otomobil tarihine damga vuran ve yön veren Mercedes-Benz, Ford, Porsche, BMW, Cadillac vb. markalardan üretilen ilk araçlar ise müzeye gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğü gözlendi.

TAM NOT ALDILAR

6 Mayıs 2015 tarihinde açılan, ulusal ve uluslararası klasik otomobil tutkunlarının buluşma adresi olan Key Museum’un çıkış noktası Özgörkey ailesinin sahip olduğu mükemmel araba koleksiyonu. Bu özel koleksiyonu bir araya getirmek için kötü durumdaki klasik arabaları toplayıp bir araya getiren ve otomobil severlerin beğenisine sunan aile, İzmir sakinleri ve otomobil tutkunlarından tam not aldı. E. Özgörkey Grubu’na ait tesis içerisinde 7 bin metrekarelik kapalı alanda, 1800’lerin sonundan 2011 yılına dek uzanan koleksiyonun, bünyesinde MINI, BMW, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının da bulunduğu toplamda 130 otomobil, 40 motosiklet ve 2 bin 550 model amblemi ile 3000 adet maket otomobil, otomobil temalı eşarp koleksiyonu, maskotlar, traktörler 1950’li yıllara ait Shell benzin istasyonu, 1900’lü yılların başından 1960’lara kadar gelen benzin pompaları ve aksesuarlarını  yılların emek ve gayreti ile titizlik ile bir araya getirildiği aşikar. Koleksiyonun en dikkat çekici parçalarından olan, 1966 yılında çekilen Batman filmindeki“Batmobile” ve “Batcycle” da Key Museum da yerini almış bir vaziyette otomobil tutkunlarının ziyaretlerini bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.