TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastalara bahçe terapisi

İzmir’deki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin  bahçesindeki 150 metrekarelik alan Karşıyaka Soroptimist Kulubü katkılarıyla ‘bahçe terapisi’ için düzenlenip topluma kazandırıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2017 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hastalara bahçe terapisi

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin  bahçesindeki 150 metrekarelik alan ‘bahçe terapisi’ için düzenlenip topluma kazandırıldı. Bu alanın topluma kazandırılmasında katkısı bulunan Karşıyaka Soropremist Kulübü Başkanı Şafak Bahsisoğlu, “Projenin, hastaların tedavi sürecinde son derece olumlu bir motivasyon sağladığını görmek yaptığımız işin en güzel geri dönüşü oldu” diye konuştu.

PROJEYE NASIL START ALDI

Terapi Bahçesi’nin Sağlık Bakanlığı Psikiyatri polikliniği yetkilileri ile Karşıyaka Soroptimist Kulübü yönetimi arasında planlanarak start aldığını belirten Bahşişoğlu, “Proje uygulama  ve inşaat takibini kulübümüz program direktörü Mimar Sema Özay’ın yaptığı  Büyükşehir belediyesi malzeme bağışları ile Çiğli organize sanayi yönetiminin arsa bağışı üzerine Çiğli Devlet Hastanesi, organize sanayi bölgesi Psikiyatri servisi yanına inşa edildi” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Bahşişoğlu, “Avrupa’da sıklıkla uygulanan ama Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen bu projenin amacı, TRSM Danışanlarına tedavi sürelerinde tohumdan bitki yetiştirerek doğayla iç içe olmalarını sağlayarak destek olmaktır. Dileğimiz bu projenin ve benzerlerinin önce şehrimizde sonra ülkemizde artarak devam etmesidir” dedi.

KATKI SAĞLADI

Projenin, psikiyatri servis danışanlarına açık alanda doğa ile baş başa olma servis dışına çıkma imkanı verdiğini söyleyen Bahşişoğlu, “Üstelik tohum ekerek bir bitkinin hayata gelişini izlemenin onlara büyük bir mutluluk verdiğini, tedavi süreçlerinde son derece olumlu bir motivasyon sağladığını görmek yaptığımız işin en güzel geri dönüşü oldu” diye konuştu.

Bu projede;

-Bitki yetiştirme ve toprakla rehabilitasyon amaçlı bitki yatakları (her bir bitki yatağında ortalama 3-4 hasta çalışabiliyor.

-Sosyal iletişime ve doğa içerisinde grup terapisine olanak veren oturma alanı yer alıyor

-Spora elverişli özel zemin üzerine yerleştirilmiş spor platformu (aletsiz) yer alıyor

-Alanın çeşitli bölgelerinde canlı renkli çiçeklerle yapılmış peyzaj çalışmaları yer alıyor

Soroptimistler ne amaçlar?

Dünya çapında yaygın gönüllü bir kadın kuruluşunun üyeleri olan Soroptimistler Ulusal ve Uluslar arası çalışmalar yaparak tüm insanların, özellikle kadın ve çocukların temel haklarının eşitlik esasına göre korunması ve kadının statüsünün yükseltilmesi amacı ile gerek ekonomik gerek sosyal kalkınmasını hedeflemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.