TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havuzdan 21 madalya çıkardılar

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası’na İzmirli özel sporcular damga vurdu. Şampiyonada yarışan 6 otizmli ve down sendromlu sporcu, 14’ü altın olmak üzere toplamda 21 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 10:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Havuzdan 21 madalya çıkardılar

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen müsabakalarla tamamlanan Türkiye Yüzme Şampiyonası’na İzmirli özel sporcular damga vurdu. İzmir’i temsilen şampiyonaya katılan otizmli ve down sendromlu sporculardan İrem Öztekin, Onat Soysal, Umurcan Aydınoğlu, Muammer Sinan Kuş, Artun Özdemir ve Tuna Tunca yüzme branşlarında toplamda 14 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Asıl hedeflerinin mayıs ayında Kosova’da düzenlenecek Uluslararası Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası olduğunun altını çizen antrenör Efe Karaca, “Tesisimiz adeta bir sporcu makinası. İsteğimiz özellikle özel sporcuların evlerinde durmayıp, hareket etmesi ve spor yapması. Bu yarışta kendimizi ve eksiklerimizi gördük. Üstünü tamamlayarak Mayıs ayında Kosova’daki yarışa hazırlanıyoruz” dedi.

88 MADALYASI VAR

Haftanın her günü çift antrenman yaparak antrenörleri Efe Karaca ve Mert Onaran ile yarışlara hazırlanan 17 yaşındaki down sendromlu milli yüzücü İrem Öztekin, kısa zamanda gösterdiği başarıların ardından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı’na girdi. Milli takım sporcusu olarak Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2017 Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye ve İzmir adına yarışan İrem, elde ettiği başarılarla gurur kaynağı oldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılan İrem, katıldığı 8 yarıştan 8 altın madalya kazanarak başarılarına yenilerini ekledi. Türkiye Şampiyonası’nda kazandığı madalyaların ardından mayıs ayında Kosova’da düzenlenecek Uluslararası Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan ve evde toplamda 88 madalyası bulunan İrem, madalyalarına yenilerini eklemeyi hedefliyor. İrem, “Ailemi ve antrenörlerimi çok seviyorum. Çalışmamı sonuna kadar sürdüreceğim. Herkese başarılı olduğumu göstermek istiyorum. Yüzmeyi çok seviyorum. Kosova’da da mutlaka birinci olacağım” diyor.

HAVUZDAN MADALYALARI TOPLADILAR

5 yaşındayken annesi sayesinde yüzme sporu ile tanışan Onat Soysal, ailesinin desteği ile 17 yaşında profesyonel yüzücülüğe adım attı, iki yıl sonra da şampiyonalara katılmaya başladı. 8 yıldır katıldığı TÖSFED Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda kendi yaş kategorisinde çeşitli branşlarda dereceler elde eden Soysal, Türkiye Şampiyonası’nda 1 altın 2 gümüş madalya kazandı. Şampiyonaya katılan diğer sporculardan Umurcan Aydınoğlu 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz, Muammer Sinan Kuş, 1 altın, 2 bronz, Artun Özdemir ise 1 altın ve 1 gümüş madalya sahibi oldu.

HEDEFLERİ KOSOVA

Türkiye’nin çeşitli illerinden 9 özel sporcu, mayıs ayında Kosova’da düzenlenecek Uluslararası Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası’nda milli forma giyerek ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor. İzmirli özel sporcular İrem, Onat ve Sergen de onlar arasında. Antrenörleri Efe Karaca ve Mert Onaran ile birlikte her gün çift antrenman yaparak azim ve hırslarıyla herkese örnek olan özel sporcuların şampiyonadaki hedefi madalyalarına yenilerini ekleyerek yeniden zirvede yer alabilmek. İrem ve Onat ile birlikte çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Karaca, “Neredeyse her gün çift antrenman çalışıyoruz. Şampiyonada Onat 5, İrem de 6 yarış yüzecek. İkisinden de madalyalar bekliyoruz. Esas hedefimiz Kanada’daki Dünya Şampiyonası. Bu yarışta Kanada’ya gitmeden önce kendimizi görme şansı yakalayacağız. Erken konuşmak istemiyoruz ama büyük ihtimal yurda madalya ile döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.