TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayallerinin peşinden gitti

Görme yetisini kaybettikten sonra hayata küsmek yerine öğretmen olup kitap yazarak hayata tutunan Buket Gülekoğlu, “Hayallerimin peşinden gittiğim için öğretmen olup öğrencilerimle daha da güçlü oldum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayallerinin peşinden gitti

Adana’da 20 yıl önce görme yetisini tamamen kaybeden 31 yaşındaki Türkçe öğretmeni Buket Gülekoğlu, engeline rağmen öğrencileriyle hayata tutunuyor. 3 çocuklu Fatma-Hasan Gülek çiftinin 2 kızından biri olan Buket, Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulundan 11 yaşında 5’inci sınıf öğrencisiyken göz tansiyonu nedeniyle 2 gözünün de görme yetisini kaybetti. Daha sonra Gaziantep Görme Engelliler Okulunda eğitimini tamamlayan Gülekoğlu, ardından da Adana İbrahim Atalı Lisesini bitirdi. Girdiği üniversite sınavında Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanan Gülekoğlu, eğitim hayatı boyunca da görme engeli nedeniyle birçok zorluk yaşamasına rağmen kendi gayretiyle fakülteyi bitirip öğretmen oldu.

KİTAP YAZIYOR

2010 yılında ise Adana’nın Seyhan İlçesi’ndeki Ahmet Sapmaz Ortaokuluna atanan Gülekoğlu, 8 yıldır bu okulda öğrencileriyle birlikte hayata tutunup mesleğini sürdürüyor. Bu sırada ‘Ölümün Gölgesi’nde romanını, çocuklar için ise ‘Bilmecelere Gizlenmiş Türkçe’, Yeryüzü Masalları’ kitaplarını yazan Buketoğlu, öğrencilerinin kendisine çok moral verdiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİM DÜNYAMI GÜZELLEŞTİRDİ

Görme engelli Türkçe öğretmeni Buket Gülekoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hayallerinin peşinden giderek bugünlere geldiğini anlattı. Öğrencilerinin kendisine güç verdiğini kaydeden Gülekoğlu, “Ben çok küçük yaşlardan beri 2 tutkuya sahibim. Birisi okuma ve yazma, diğeri de öğretmen olma hayaliydi. Bu hayalimin peşinden gittiğim için, hiçbir şey karşımda duramadı. Bu sayede de öncelikle öğretmen olabildim, sonra öğrencilerimle daha da güçlü oldum. Öğrencilerim dünyamı güzelleştirdi” diye konuştu.

ENGELİ BİZİ ENGELLEMİYOR

Nisanur Gürses (13) ise, Buket Gülekoğlu’nun Türkçe dersi dışında kendilerine çok şey öğrettiğini söyleyerek, “Çok güzel geçiyor aslında dersler. Buket hocanın bize kattığı çok güzel şeyler var. Bizimle ilgileniyor. Engeli hiçbir şekilde sorun teşkil etmiyor. Buket hoca bizim için örnek bir öğretmenimiz. Bize Türkçe dersi dışında, ahlakı, saygıyı ve hoşgörüyü öğretmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı. n İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.