TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat kurtaran tesadüf

İzmir’de 7 ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu olay yerinde kalbi duran Zuhal Kürüm, tesadüfen yoldan geçen iki doktorun ilk müdahalesi ile yeniden hayata döndü. Kürüm, kim olduklarını bilmediği ama ‘iyilik meleklerim’ dediği doktorları bulup onlara teşekkür etmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayat kurtaran tesadüf

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’de yaşayan 61 yaşındaki emekli öğretmen Zuhal Kürüm, yaklaşık 7 ay önce eşi ve kardeşi ile birlikte evine dönmek isterken İzmir-Çeşme Otoyolu’nda trafik kazası geçirdi. Hareket halindeki aracın arka koltuğunda oturan Kürüm, arkadan gelen aracın çarpması sonucu arabada sıkıştı. Eşi ve kardeşi, Kürüm’ü sıkıştığı araçtan çıkarmak için yardım bulmaya çalışırken çarpmanın etkisiyle yolun ortasına savrulan araca aradan bir dakika geçmeden başka bir araç daha çarptı. O esnada rastlantı sonucu olay yerinden geçmekte olan iki doktor kadına ilk müdahalede bulundu. Kalbi duran kadına kalp masajı yaparak yeniden hayata döndüren doktorlar, ambulans gelene kadar kadının başından bir an olsun ayrılmadı.

BİR DAKİKA İÇİNDE İKİ KAZA

Kazanın yaşandığı akşam eşi ve kardeşi ile birlikte Çeşme’den Sığacık’taki evlerine dönmeye çalıştıklarını belirten Kürüm, “Aracımızla Çeşme’den evimize dönüyorduk. Ben arka koltukta oturuyordum. Araçta benim dışımda kardeşim ve eşim vardı. Arkadan gelen sarhoş bir sürücü bizim araca arkadan çarptı ve ben araçta sıkıştım. Birinci araç bizi yolun ortasına savurmuş. Eşim ve kardeşim araçtan inerek sıkışan kapıyı açabilmek için bir şeyler arıyormuş. Aradan bir dakika geçmeden arkadan gelen ikinci bir araç sıkıştığım araca çarptı. Tabi ben o anları hatırlamıyorum. Araba yamyassı olmuş. Beni araçtan çıkaramamışlar, kapı açılmamış” dedi.

KALP MASAJI HAYATA DÖNDÜRDÜ

İkinci kazanın ardından olay yerinde kalbi duran Kürüm, iki doktorun hayat kurtaran müdahalesiyle ölümden döndü. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra doktorların müdahalesi ile kaza anında duran kalbinin yeniden çalıştırılarak hayata döndüğünü öğrenen Kürüm, yaşananları şöyle aktardı: “Eşim kendime geldiğimde bana neler olduğunu anlattı. Yoldan geçen genç bir doktor aracını durdurup yanımıza gelmiş. Kalbim durmuş, nabız alamamış. Boynumu sarsmadan araçtan çıkarılmam gerektiğini söylemiş. Beni araçtan çıkartıp kalp masajı yapabilmek için eşim ve kardeşimle birlikte kapıyı kırmış. Doktor ellerini boynumu kenetlemiş, diğerleri ayaklarımı tutmuş. Kalp masajı ile beni hayata döndürmüş. O sırada ikinci bir araç durmuş. O da orta yaşlarda bir doktormuş. Dişlerim kırıldığı için ağzım kan içindeymiş. Hemen bir kaşık bulmuş ve ağzımdaki bütün dişleri temizlemiş. Kaşığı dilimin altına sokarak solunum yoluma bastırmış. Daha sonra ambulansın sireni duyulmuş ve hastaneye kaldırılmışım.”

ONLAR SAYESİNDE HAYATTAYIM

Kaldırıldığı hastanede 22 gün yoğun bakımda kalan ve üç ay sonra taburcu olan Kürüm, ‘iyilik meleklerim’ dediği doktorlar tarafından kendisine yapılan müdahalenin hayati önemini öğrendikten sonra onları bulup teşekkür etmek istedi. İzmir Tabip Odası’na giderek doktorları bulabilmek için yardım isteyen Kürüm, kurumun internet sitesinde yayınlanmak üzere bir teşekkür yazısı yazdı ancak kendisine ulaşan kimse olmadı. İsimlerini dahi bilmediği doktorlara aylardır ulaşmaya çalıştığını aktaran Kürüm, “22 gün yoğun bakımda kaldım. Uyandığımda hemşireler olay anında bana çok yerinde ve vakit kaybı olmadan müdahaleler yapıldığını anlattılar. Doktorlar oradan geçmese araçtan çıkartılırken boynum daha fazla zarar görebilirdi. Kalbim durduğunda beyne oksijen gitmemesi çok ciddi hasarlara yol açabilirdi. Ben o iki doktora, iki meleğim diyorum. Başıma umulmadık bir şey geldi ama onların sayesinde şuan hayattayım. Eşim ilk gelen doktorun genç ve uzun boylu olduğunu söylüyor. İkincisinin ise orta yaşlı olduğunu söylüyor. Ama ikisi de sevgi dolu adamlarmış. O yoldan geçen bir araç ne olursa olsun durmayabilirdi. O iki doktorun orada durup bana müdahale etmesi benim için büyük bir şans. Emekli öğretmenim, doktorların bazen dövüldüğü bazen öldürüldüğü bir ülkede ben de bu doktorları bulup onlara teşekkür etmek istiyorum. Onlar sayesinde ölümden döndüm. Onlarla tanışmak istiyorum. Hayatımı onlara borçluyum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.