TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayata dokunan projeler

İzmir Toplum Gönüllüleri Vakfı Yetkilisi Ali Sinan Avşar, sürdürülebilirliği sağlamak ve gençlerin birbirinden öğrenebileceği alanlar oluşturabilmek için ulusal ve uluslararası projeler ürettiklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayata dokunan projeler

NİLGÜN TAZE

Üniversite kampüslerinde bir araya gelen ve Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) çatısı altında tasarlanan faaliyetleri üstlenen gençlik grupları olarak bilinen toplum gönüllüleri, Türkiye’nin 80 ilindeki 129 TOG Topluluğu’nun ihtiyaçlarını, ürettikleri proje ve etkinliklerin takibini ve genel koordinasyonunu saha departmanı kanalı ile yürütüyor. TOG toplulukları tarafından sadece 2016 yılında 242 sürdürülebilir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğini açıklayan İzmir Toplum Gönüllüleri Vakfı Yetkilisi Ali Sinan Avşar, “Bu projeler eğitimden çocuk haklarına, ekolojiden insan haklarına, sağlıktan gençlerin kendileri ile ilgili sorunlara kadar birçok farklı temalarda gerçekleşti. Bu deneyimler gençlerin gönüllülük bilinci için önemli alanlar sağlamaktadır. TOG, bir yıl içerisinde binin üzerinde gencin çeşitli projeler için bulunduğu şehirden başka bir şehre gitmesine aracılık etmektedir. Bütün süreçleri TOG Toplulukları tarafından hataya geçirilen, zaman ve bütçe planı yapılmış, hedef kitlesi belirlenmiş ve sürdürülebilir sosyal etkisi olan sosyal sorumluluk faaliyetleri Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Projeleri olarak tanımlanmaktadır” dedi.

SAĞLIKLI GENÇLİK

Sağlıklı Gençlik Hareketi olarak 2013 yılında başlatılan projenin 2017 yılından itibaren yenilenen yüzüyle İyi Gelecek – Sağlıklı Gençlik Hareketi olarak sağlık yolculuğuna devam ettiği bilgisini veren Avşar, “Proje, Türkiye genelinde uygulanacak olup gençleri sağlık okuryazarlığı temelinde güçlendirerek kişisel gelişim süreçlerini desteklemeyi ve gençler aracılığı ile daha sağlıklı bir Türkiye için yatırım yapmayı hedeflemektedir. İki yıl sürecek olan projede 69 bin 800 kişiye sağlık okuryazarlığı çalışmalarıyla ulaşılması hedefleniyor. İyi Gelecek Sağlıklı Gençlik Hareketi’nin 1 Nisan 2017-1 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde uygulayacağı projenin hedefleri arasında ise gençlerin sağlık konusunda tutum ve davranışlarının iyileştirmek, gençlerin sağlık imkanlarına erişimini desteklemek ve toplum içinde temel sağlık bilgisini gençler aracılığıyla yaygınlaştırmak yer alıyor” açıklamasını yaptı.

SAĞLIK OKUR YAZARLIĞI

Avşar, daha sağlıklı bir topluma dönüşüm için ‘Sağlık Okur Yazarlığı’nı arttırmak ve gençlerin kişisel gelişim sürecini destekleyici çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu proje ile gençlerin kendi sağlığı ile ilgili kararlara aktif katılımını sağlıyoruz. Yaygınlaştırma programındaki sağlık okuryazarlığı modüllerinin içeriği doktorlar eşliğinde geliştirildi. Bu modüller yaygınlaştırma oturumları şeklinde Sağlıklı Gelecek Rehberleri tarafından 15-30 yaş arasındaki gençlere uygulanıyor. Her sağlık okuryazarlığı modülü 4 saat sürüyor. Genç Mültecileri Güçlendirme Projemiz ise Diyarbakır ve Hatay’da yaşayan mülteci gençlere kişisel gelişim, yaşam becerileri, internet okuryazarlığı ve sosyalleşme alanlarında güçlendirmeyi hedef alıyor. Proje kapsamında gençlere yönelik ve gençlerin ilgi alanlarında kurslar ve sosyal aktiviteler düzenlenmekteyiz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.