TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvancılık için özel üretim bölgesi müjdesi

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin önemini ifade ederek, hayvancılığın gelişmesi için tarım müdürlüğü ile birlikte özel bir üretim bölgesi oluşturulacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvancılık için özel üretim bölgesi müjdesi

Urla İlçesi’nde, ‘Kooperatifler Buluşuyor’ isimli etkinlik Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde gerçekleşti. Gaziantep’ten tarım temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruşları temsilcilerinin de inceleme amaçlı geldiği Bademler’de, kooperatif tarafından yaptırılan yeni zeytinyağı işleme tesisleri de törenle hizmete girdi.

Bademler Mahallesinin kooperatifleşme anlamında Türkiye’nin en özel köylerinden birisi olduğunu anlatan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, döneminde kurduğu kadın üretici kooperatifi hakkında bilgi verdi. Uyar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bölgede tarımsal kalkınma kooperatiflerine önemli teşvik ve destekleri olduğunu kaydederek, “Urla Belediyesi olarak biz de tüm alımlarımızı kooperatiflerimizden yapıyoruz. Bu girişimlerin Türk tarımı açısından çok önemli olduğunu biliyoruz. Bademler Köyü Kalkınma Kooperatifimiz alanında Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Doğal Yaşam Köyü Sağlıklı Kentler Birliği’nden en iyi uygulama ödülü aldı. Türkiye’nin yeni turizm anlayışına çok uygun bir turizm alanı kazanıyoruz” dedi.

ÖZEL BÖLGE KURULACAK

Urla’da hayvancılık üretimini teşvik amacıyla yeni bir alan belirleneceğini, bu çalışmanın yakında sonuçlandırılacağını da kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Yerel yönetim, devlet işbirliğinin iyi bir örneği bu çalışmada ortaya çıkacak. Pilot ve örnek bir uygulamanın çalışmasını ilçe tarım müdürlüğü ile yapıyoruz. Urla’da hayvancılığın büyümesi için çabalayacağız” şeklinde konuştu.

Urla Kaymakamı Önder Can da, Türkiye’de küçük çiftçinin birlikte hareket ederek ürününü değerinde satmasının mümkün olacağını belirtirken, “Köylülerimiz sen-ben tartışmalarından uzak bir araya gelmeliler. Urla ve İzmir’de bu anlamda iyi örnekler var” diye konuştu.

Bademler Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever ise Gaziantep ve Urla çevresinden gelen konuklara çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sever, doğru yöntemlerle doğru hedeflere ulaşılabileceğinin altını çizdi. İlçe Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz da, Urla’da üretim alanlarının gelişmesi enginar ve bamya gibi özel ürünlerde markalaşmaya destek olacaklarını kaydetti. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.