TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvansever muhtar

Güngör Mahallesi Muhtarı Lütfiye Aykuteli, hayvanseverliği ile dikkat çekiyor. Aykuteli ve arkadaşları, muhtarlığın yanına oluşturduğu barınaklarda hem onları besliyor hem de hasta olan dostlarımızı tedavi ettiriyor

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvansever muhtar

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Konak’a bağlı Güngör Mahallesi Muhtarı Lütfiye Aykuteli, arkadaşları Ayşen Aktaş, Aynur Dede ile birlikte 1,5 yıldır mahallesindeki hayvanlara bakmak için çaba gösteriyor. Muhtarlık ofisinin yan tarafına hayvan dostlarımız için barınaklar oluşturan Aykuteli ve arkadaşları, ofisin arka tarafına da hasta olan hayvanların tedavi ettirilmesi için küçük bir alan oluşturdu. Neredeyse bütün hayvanlarının hastalıklarını bilen ve onları kendi imkanlarınca tedavi ettiren Aykuteli ve arkadaşları, onların ihtiyaçlarını da 5-6 komşuyla birlikte topladıkları parayla karşılamaya çalışıyor.

“TEDAVİ ETTİRİYOR”

Hayvanların yaşam alanlarını iyice daralttıklarını söyleyen Lütfiye Aykuteli, “Hayvanlara bu konuda sürekli zulüm ediyoruz. Onlara hareket alanı bırakmadık. Biz de bunu engellemek için, onlara yardımcı olmak için Ayşen Aktaş ve Aynur Dede ile birlikte böyle bir şey yapmak istedik. Hayvanlarımız bazen hasta oluyor. Muhtarlık ofisimizin arkasında oluşturduğumuz küçük bir alanımız var. Veteriner arkadaşımız hasta olan dostlarımızı burada tedavi etmeye çalışıyoruz. 1 buçuk yıl önce başladık ve biz sokak köpeklerimizin dönem dönem bütün aşılarını yaptırıyoruz. Yani onlar sokak köpeği olarak kalmıyor, hepsinin aşı karnesi var. Kedilerimiz de aynı şekilde, Maya isimli bir kedimiz var ve tiroit hastası. Ona günde 300 miligram Euthyrox ilacı veriyoruz. Köpeğimiz Zeytin ise boğmacaydı tedavi etmiştik ama yine boğmaca olmuş. Özel bir veteriner getirtiyoruz ve onların yıllık bütün bakımlarını yaptırıyoruz. Altı ayda bir veteriner kontrolü oluyor” diyerek hayvanlar için verdiği hayranlık uyandıracak mücadeleyi anlattı.

“İZİN VERMEYİZ!”

Mahalledekilerin köpekleri çok sevdiğini de belirten Lütfiye Aykuteli, onlara kimsenin zarar vermesine izin vermediklerini söyledi. Lütfiye Aykuteli, “Hayvanlara dokunmadığınız sürece zaten onlar kimseye zarar vermez. Severler sizi, sevgi dolular. Siz zarar vermeye yeltenirseniz saldırırlar. Vatandaşlar severler ama biz kendi aramızda, 5-6 komşu aramızda para topluyoruz. Onların aylık mamalarını alıyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaz gelince tıraşlarını yapıyoruz, dönemleri geldiğinde aşılarını yaptırıyoruz. Belediyeden herhangi bir yardım almıyoruz. Çünkü belediye sadece onların kısırlaştırma aşılarını yapıyor. Sadece kısırlaştırma konusunda destek alıyoruz. Bütün ihtiyaçlarını daha çok biz karşılamaya gayret gösteriyoruz. Mesela Maya’yı özel veterinerde ameliyat ettirmiştik” ifadelerini kullandı.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.