TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hazır giyimde Sertbaş dönemi

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (EHKİB) 2017 yılı seçimli olağan genel kurul toplantısı EİB Konferans Salonunda gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hazır giyimde Sertbaş dönemi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Yapılan seçimler sonucunda Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığına Burak Sertbaş seçildi. Sertbaş, tek liste girdiği seçimlerde 69 oy alarak başkan oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2010 yılından beri sürdüren ve geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçilen Emre Kızılgüneşler ise; iki dönem kuralı gereği aday olmadı.

Genel kurulda konuşan Emre Kızılgüneşler, 2018 Mart ayında 132 milyon dolarlık ihracat rakamıyla bugüne kadarki en yüksek mart ayı ihracatına imza attıklarını, görev süresi boyunca Ege İhracatçı Birlikleri içerisinde en fazla ihracat yapan, en fazla eğitim düzenleyen en etkin çalışan birlik olduklarını dile getirdi.

İHRACAT REKORU KIRDIK

Başkanlığı devreden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği eski başkanı Emre Kızılgüneşler, 2018 yılı itibariyle olumlu sinyaller almaya devam ettiklerini ve ihracatın rekor artışlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Ülkemiz ve Bölgemiz ihracatı ve istihdamı açısından büyük öneme sahip olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüzün ihracat performansına birçok faktör etki etti. Görev süremiz boyunca hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüzün en önemli ihraç pazarı olan AB ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluk ve ardından ülkemizde yaşanan gelişmeler sebebiyle oluşan olumsuz havayı dağıtmak için ihracatçılarımız, olağanüstü bir çaba sarf etti. Görev süremiz boyunca Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde en fazla ihracat yapan, en çok eğitim düzenleyen, en aktif birlik olduk” dedi.

MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN

Dünya genelindeki gelişmelere göre ihracatçıların morallerini bozmaması gerektiğini tavsiye eden Kızılgüneşler, “Dünya genelindeki gelişmeler, en büyük ihracat pazarımız olan AB ülkelerinde halen tam olarak büyüme trendine giremeyen ekonomiler ve buna ek olarak da yaşadığımız küresel-bölgesel istikrarsızlığın, bizi bekleyen en büyük ve önemli sorunlarımız olacağını düşünüyorum. Bu noktada, bu ülkenin ihracat neferleri olarak moralimizi ve motivasyonumuzu bozmadan, yılmadan ihracata odaklanmaya devam etmeliyiz. Pazar çeşitlendirme konusunda daha fazla çaba sarf etmeli, özellikle bölgemizden Euro Zone dışına yaptığımız ihracatı artırmayı başarmalıyız. Bunu başarırken de acentelerin bölgemize olan ilgililerini sıcak tutmalı, ticari ilişkilerimizi daha ileri taşımalıyız. Düşük adette rekabetçi fiyata ürün yapmayı hedeflemeli ve bu doğrultuda organizasyonel yapılarımızı güncellemeliyiz. Eğitime yapılan yatırımlarımız en çok fayda sağlayacağımız yatırımlardır. Hangi şart içinde olursak olalım eğitimden vazgeçmeyip ona gerekli desteği sağlayarak, özellikle nitelikli yetişmiş iş gücünün sektörümüze girişini sağlamalıyız. Biliniz ki geleceğimiz buradadır” diye konuştu.

AKLIM DA, KAPIM DA EMRİNİZDE OLACAK

1992'den beri Türkiye'nin hazır giyim ve ihracatına katkıda bulunmaya çalıştığını belirten EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, “Başarı için adanmışlık, gayret ve emek gerekir. Ege İhracatçı Birlikleri içinde bu 3 faktör fazlasıyla var. Böyle bir birlikte çalışmaktan dolayı gururlu ve mutluyum. İşlerimizin ve ticaretlerimizin dünya ile entegrasyonu, dünyadaki yenilikleri, ülkemizin ve bölgemizin çıkarlarını ve başarısını ulusal ve uluslararası platformlarda ileriye taşıyacak her proje için kapım da aklım da, gayretim de sizlere açık ve emrinizde olacaktır. Başkanlık dönemimde sizlere verebileceğim yegane sözüm budur” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.