TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hebrar sanatıyla fark yaratacak

İzmirli Ressam Hebrar Hülya Çelik, tarzında değişime giderek karakalem çalışmalarının yanı sıra renkli resim çalışmaya da başladı. Sanatçının en büyük ismi ise ‘Hebrar’ı bir marka haline getirmek

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hebrar sanatıyla fark yaratacak

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Ressam Hebrar Hülya Çelik tarzıyla fark yaratıyor. Karakalem tarzında kendini kanıtlamayı başardıktan sonra renkli resim çalışmalarına hız verdi. Bu tarzında da başarıyı yakalayacağını inandığını söyleyen Sanatçı, çalışmaları ile ulusal ve uluslar arası düzeyde başarı elde etmek istiyor. Sanatçının en büyük hayali ‘Hebrar’ ismini bir marka haline getirmek.

AMAÇ MARKA OLMAK

2015’te resim ilk eserlerini üretmeye başladığını söyleyen Hebrar Hülya Çelik, Karakalem ile sanata ilk adımlarını attığını ifade etti. Çelik,” İlerleyen zaman içerisinde aldığım olumlu geri bildirimler sonucunda farklı tarzda çalışmalar gerçekleştirdim. Karma sergilere katıldım. Fantastik tarzda eserler ürettim. Çevremdeki insanlar çizimdeki başarımın farkına vardılar ve beni takdir ettiler. Donanımı ve birikimimi resim üzerine yoğunlaştırdım. Resim sanatına farklı yönler katarak, sanatımı ileri noktalara taşımaya çalıştım. Bunun sonucunda özgün eserler vermeye başladım. Bu durumda beni oldukça memnun etti. İlk kişisel sergimi İzmir Park AVM’de açtım. Kendime ait atölye kurmak istiyorum. Çocuklara yönelik projelerim var. Bunları da ilerleyen günlerde hayata geçirmek en büyük isteğim. ‘Hebrar’ ismi ile markalaşmak istiyorum” dedi.

KARAKALEM VE PASTEL’E ARA VERDİ

Son aşamada yağlı boya çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, “Karakalem ve pastel çalışmalarıma ara verdim. Öncesinde karakalem ile portre resimler sipariş alıyordum. Onları da bir müddet askıya aldım. Yağlı boya talepleri oldu. Portreler çizdim. Onları teslim ettim. Yoğun bir dönemdi. Bu arada sergi için yağlı boya resimler çizmeyi sürdürdüm. Figüratif ve farklı tarzda resimler… Ağırlıklı olarak fotoğraftan çalışmayı tercih ediyorum. Yapılmış ve repredüksiyon çalışmayı tercih etmiyorum. Ağırlıklı olarak kadın resimleri çizmeyi tercih ediyorum” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.