TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedef konforlu ulaşım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, filoya katılan 25 adet midibüsün hizmete alma töreninde konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hemşerilerimiz güvenli konforlu ulaşıma kavuşacaklar” açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hedef konforlu ulaşım

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosuna 25 tane midibüsü daha ekledi. Bu otobüslerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin toplamda bin 507 otobüsü oldu. Açılışta önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Portekiz’in Lizbon şehrinin ulaşımda İzmir’i model aldığını söyledi. Ulaşımın büyük kentlerin ve büyükşehir belediyelerinin en önemli sorumluluğu, görevi olduğunu dile getiren Kocaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz bu bilinçle çalışıyoruz. Aklın ve bilimin rehberliğinde ulaşımda birçok değişiklikler yapıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Ulaşımda 14 senede ne yaptığımıza baktığımızda 15 yeni yolcu 3 yeni arabalı vapur. Yeni iskeleler, otobüsler… Güzelbahçe, Urla Mordoğan Foça’ya gidiyoruz. Ulaşımla turizmi de canlandırıyoruz. ”

YERELDE KALKINMA MODELİ

Ulaşım konusunda TBMM’ye bir teklif sunduklarını belirten Kocaoğlu, “Yeni yollar açıyoruz. Birçok öncülük yaptık. Yerelde kalkınma modelini İzmir modeli olarak Türkiye’ye biz sunduk. Türkiye tarımı küçülürken, İzmir tarımını katbekat büyüttük. Kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşmayla herkesin memnun olduğu bir sistem kurduk. Kentsel dönüşümü herkes, her kurum İzmir modelini yerinde dönüşüm ve yüzde yüz uzlaşıyla olarak rehber alıyor. Bazı belediyelerimiz bu örneği uygulamaya başlıyor. Giderek yaygınlaşacak. Bizde halk otobüsleri yok. Bizim öteden beri çalıştığımız entegrasyon sisteminin özü bu. Birlikler kooperatifler uzlaşacak. Onları ESHOT ve Büyükşehir şemsiyesi altında bir yerde toplayacak, seyir, sefer saatleri ayarlanacak. Parayı ESHOT toplayacak. Böyle bir sistem gerçekleşecek. Kanun hükmünde kararnameyle onu bedavaya taşıyacak. Bizim görevimiz olan ve özel sektörün karşılayacağı, paralel taşımacılık kalkacaktır. Kooperatifler, bizim çalıştığımız yerlerde olmayacaktır. Onların çalıştığı yerde de biz olmayacağız. Ama her şeyi Büyükşehir denetleyecek” dedi.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

“Ulaşımda hemşerilerimiz güvenli konforlu ulaşıma kavuşacaklar” diyen Kocaoğlu, “Daha yapacak çok işimiz var. Vatandaşa daha iyi bir yaşam kriteri sunmak için çalışacağız. Çalışmaları farkındalık yaratarak, çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir projeyle yola çıktık. Her yer İzmir gibi olsun. Her yer İzmir olsun dileğiyle otobüslerimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.