TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun işgücü istatistiklerinin 2017 yılı Ekim ayı verilerini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Elvan, işsizlik oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre beklentilerden daha fazla düşerek 1.5 puan azaldığını ve yüzde 10.3 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hedefimize emin  adımlarla ilerliyoruz”

Son dönemlerde gerçekleşen verilerin işsizlikte tek hane hedefine doğru hızlı bir şekilde yaklaşıldığını teyit ettiğini vurgulayan Elvan, “Son 5 aydır önceki yılın aynı aylarına göre 1 milyonun üzerinde net istihdam artışı olmuştur. Ekim'de bir yıl içinde oluşturulan net ilave istihdam 1 milyon 378 bin kişiye ulaşmış ve son 3 yılın en yüksek istihdam artışı gerçekleşmiştir. Rakamlar ekonomimizin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğinin ve istihdam oluşturma kapasitesinin giderek arttığının bir göstergesidir” diye konuştu. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranının, son 10 aydır düşüş eğilimini bu dönemde de sürdürerek bir önceki döneme göre 0.3 puan azaldığını ve yüzde 10.3 olarak gerçekleştiğini kaydeden Elvan, “Gençlerde de işsizlik oranı bir önceki döneme göre 1 puan azalmış ve son beş dönemdir güçlü bir şekilde azalma eğilimini sürdürmüştür. Sanayi üretim endeksi verileri ilerleyen dönemlerde işsizlik rakamlarındaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.

HEDEF TEK HANE

Hükümetin ekonomiye yönelik aldığı önlemler ve özellikle istihdamı artırıcı tedbirlerle işsizliğin 2017 yılı genelinde geçen yıla göre düşeceğinin tahmin edildiğini dile getiren Elvan, “2017 yılı başında uygulamaya konulan istihdam teşviklerinin etkisi, yılın ikinci yarısından bu yana etkilerini artırarak göstermektedir.  Bu teşviklere ilave olarak 2018 yılı için açıkladığımız yeni istihdam teşviklerinin önümüzdeki dönemde işsizlik üzerinde etkisini güçlü bir şekilde göstermesini bekliyoruz. Ekonominin potansiyeli açısından önemli bir gösterge olan işgücüne katılım oranlarındaki güçlü artış eğilimi sürmektedir. Nitekim bir önceki yılın aynı dönemine göre işgücüne katılım oranı 0.7 puan (1 milyon 18 bin kişi) artarak yüzde 53.1’e yükselmiştir. Özellikle kadınların işgücüne katılım oranındaki 1.1 puan artış hızlı bir şekilde devam etmektedir. Son dönemlerde gözlenen yüksek işgücüne katılım oranlarının yanında daha yüksek oranda ilave istihdamın sağlanması ekonomideki canlılığın, istihdam oluşturma kapasitesinin ve beklentilerin olumlu yönde devam ettiğini göstermektedir” şeklinde konuştu. İHA

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.