TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hedeflerimizde ortaklaşmalıyız”

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, “Bilgi, değer, eylem ve hedeflerimizde ortaklaşmadıkça; emek mücadelesinde varacağımız nokta, olması gerekenin uzağında, beklentilerin gerisinde kalacaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hedeflerimizde ortaklaşmalıyız”

E. ÇAĞLA GENİŞ

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi, yeni yılın ilk il divan toplantısını Gaziemir Çağdaş Eğitim Koleji’nde gerçekleştirdi. Toplantıda Şube Başkanı Ali Musa Bina, indirim protokolleri, yeni hizmet binasının durumu, ilçelerdeki gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şube Başkan Vekil Ali Kaya da, EBS Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) tarafından hazırlanan Eğitime Bakış 2017: İzleme ve Değerlendirme Raporu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, ilçelerdeki güncel üye sayısıyla ilgili bilgiler aktardı. Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı İsmail Çam ise, teşkilatların mevcut durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“HEDEFLERİMİZDE ORTAKLAŞMADIKÇA…”

2018 yılının ilk divan toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bina, “Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen ailesinin bu önemli buluşmasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sendikal mücadelenin mevcut durumunu birlikte ortaya koymalı, sendikal hakların geleceğini, sendikal mücadelenin gelecekteki yönü ve yöntemleri, toplu sözleşme hakkının ve uygulamaların ideal çerçevesini birlikte tartışmalıyız. Bilgi, değer, eylem ve hedeflerimizde ortaklaşmadıkça; emek mücadelesinde varacağımız nokta, olması gerekenin uzağında, beklentilerin gerisinde kalacaktır. Bu nedenle, sendikal zeminde teoriye ve pratiğe yön verenler, bilgilerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini, gelecek öngörülerini karşılıklı paylaşmak ve ‘en iyisini yapmak ve daha doğrusuna ulaşmak’ hedefi üzerinden tartışmak sorumluluğuyla hareket etmelidir” dedi.

YETİMLERİN GÖZYAŞLARI

Her yıl olduğu gibi bu yılda paydaş oldukları “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında yetimlere sahip çıkmaya devam edileceğini dile getiren Bina, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu dönemde hedefimiz İzmir genelinde gücümüzün yettiği kadar yetime sahip çıkmaktır. Bunun için okullarımızda hep birlikte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Yetimlerimizin ellerinden tutup, gözyaşlarını silmeliyiz. Çünkü yetimlere sahip çıkmak önemli bir sorumluluktur.”

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.