TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem iş kadını hem de sporcu

Başarılı bir iş kadını olan EBSO Ekonomik İlişkiler Müdürü Sibel Kartelli, iş dünyasındaki başarısını spora da yansıttı. 1 yılda 20 kupa ve madalya sevinci yaşayan Kartelli, sporun gençlik iksiri olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hem iş kadını hem de sporcu

KENAN YEŞİL

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ekonomik İlişkiler Müdürü Sibel Kartelli, iş hayatındaki başarısını spora da yansıttı. Son bir yılda sayısız başarılara imza atan Kartelli, son olarak geçtiğimiz günlerde ikincisi düzenlenen “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu”nda aldığı 2’ncilik derecesiyle yeni bir başarıya daha imza attı. Gençlik yıllarından bu yana sporun çeşitli dallarıyla uğraştığını belirten Kartelli, son bir yıldır ise koşu sporuyla yakından ilgilendiğini söyledi. Koşudan önce fitness ve crossfit karışımı antrenmanlar yaptığına değinen Kartelli, geçen seneye kadar koşunun kendisi için sadece fitness antrenmanları öncesinde ısınma koşusundan ibaret olduğunu sözlerine ekledi. Yoğun iş temposundan arta kalan zamanlarda antrenmanlar yaptığını belirten Kartelli, aynı zamanda 11 yaşındaki oğluyla da yakından ilgilendiğini dile getirdi. Başarılı bir anne, başarılı bir iş kadını ve başarılı bir sporcu olan Sibel Kartelli, sporun dünyadaki en büyük gençlik iksiri olduğunu da vurguladı.

SPORUN ÇEŞİTLİ DALLARIYLA İLGİLENDİM

Ailesinde sporla ilgilenen hiç kimse olmadığını ancak gençliğinden beri sporun çeşitli dallarıyla uğraştığını dile getiren Sibel Kartelli, “Sürekli olarak fitness ve crossfit karışımı antrenman yapıyorum. Geçtiğimiz yıl antrenörüm çok iyi koşabileceğimi ve neden hiç koşmadığımı sordu. Benim için koşu geçen seneye kadar sadece fitness antrenmanları öncesinde ısınma koşusundan ibaretti. Sonrasında antrenörüm elinde kronometre ile denemelere başladık. Antrenmanlarda iyi sonuçlar elde ettim. Sonrasında hayatımın ağır temposunun içinde bir yerlere koşuyu da sıkıştırmaya çalıştım. Çünkü 11 yaşında bir oğlum var ve onunla da ilgilenmem gerekiyor. Aynı zamanda yoğun tempoda bir iş hayatım da var. Tüm bunların yanında şimdi de koşu antrenmanları hayatıma girdi” dedi.

ALDIĞIM EN ÖZEL ÖDÜL

Antrenörü ve maraton koşucusu arkadaşının yarışma koşucusu olması için kendisini destek verdiğini belirten Kartelli, birçok yarışmaya katıldığını ve başarılar elde ettiği ancak ‘Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu’ndaki elde ettiği derecenin kendisi için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Yarışma koşuculuğunu ‘Acaba yapabilir miyim?’ diye düşündüğünü belirten Sibel Kertelli şöyle konuştu: “Yarışma koşucusu olmak için yarışmalara katılmaya başladım. Çeşme ve Dalyan’da yapılan yarışmada 14 kilometre koştum. Sonrasında da sürekli koşulara katıldım. Geçen hafta Alanya’da ultra maratona katıldım. Çok Yaş kategorisinde birinci ve genel kategoride de 4’üncü oldum. Ancak Ege Üniversitesi’nin organizasyonu ve kurumum EBSO’nun sponsorluğuyla ikinci kez düzenlenen ‘Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu’nda 2’nci olmam her şeyden çok daha önem taşıyordu. Buradan aldığım ödül özellikle Şehit Polis Fethi Sekin’in adını taşıdığı için daha da önemli. Bu koşuda da şu ana kadar yaptığım en iyi dereceyi yaptım. Havanın soğuk olmasından dolayı ısınamamama rağmen benim açımdan koşu iyi geçti.”

HER KOŞUDAN BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORUM

47 yaşında olduğunu, son 1 yıldır koşmaya başladığını ve her koşunun kendisine yeni bir şeyler kattığını belirten Kartelli, “Her koşumda nefesim açılıyor. İlk koşumda 5 kilometreyi koştuğumda devamı gelmeyecek diye düşünüyordum. Sonrasında 6-7 kilometre koştum. Böyle devam ederken 14 kilometreye kadar çıktım. 21 kilometre yarı maratonunu henüz hedeflemiyorum. Belki ilerleyen sürede kararım da değişebilir. Ancak şu anda yaptığım spor oldukça doyurucu. Hem kısa hem de uzun mesafe koşabiliyorum. Buna da çok şaşırıyorum. Çünkü birbirlerinden farklı branşlar ve antrenmanları dahi farklı” şeklinde konuştu.

1 YILDA 20 KUPA

Geçtiğimiz sene antrenörünün ikna etmesiyle Türkiye Masterlar Şampiyonası’na katıldığını belirten Kartelli, 1 yıl içinde 20 madalyon ve kupa kazandığını belirterek “400-800 ve bin 500 metre olarak 3 branş seçmek istedik. Bu 3 branşın 3’ünde de birinci oldum. Bu sene eylül ayında da olacak. Belki ona da katılırım. O zamanki iş yoğunluğuma göre bunu karar vereceğim. Şu ana kadar 1 yıl içinde 20 madalyon ve kupa kazandım” dedi.

FEDAKARLIK VE DİSİPLİN

Yoğun iş yaşamı ve aile yaşamının içinde bu tarz başarılar için yoğun fedakarlık ve disiplin gerektiğine dikkat çeken Kartelli, “Başarılı olmak için yoğun fedakarlık gösterecek ve disiplinli çalışacaksınız. Çok az olan boş vaktimin tamamını koşuya ayırıyorum. İş çıkışı eve koşarak gidiyor ve çocuğun ödevine dalmadan yarım saat ya da 1 saat antrenman yapmaya çalışıyorum. Haftada 4-5 gün antrenman yapmaya gayret ediyorum. 2 gün fitness-crosskit ve 2-3 günde koşu yapıyorum. İstanbul Maratonu, Wings For Life World Runing, Marmaris ve Datça yarışlarına da katılmayı planlıyorum” diye konuştu.

BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Spor yaparken beslenmenin de çok önemli olduğuna dile getiren Kartelli, “Spor, beslenmeyle doğru orantılı. Çok farklı bir yaşam disiplini gerektiriyor. Buna uymak da çok zor. Sporcu yaşamını sürdüremiyorum. Sporcunun yatması gereken saatlerde ise kendi hayatım o saatten sonra başlıyor. Sabah antrenmanları da yapamıyorum. Sadece hafta sonu sabah antrenmanı, hafta içi de akşam antrenmanı yapabiliyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR GENÇLİK İKSİRİ

Başarılı bir anne, başarılı bir iş kadını ve başarılı bir sporcu diyebilir miyiz? sorumuza da cevap veren Sibel Kartelli, İzmir’de spor yapan insan sayısının çok az olduğunu ve aslında sporun gençlik iksiri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Başarılı bir sporcu demek için çok erken. Bir şeyler yapmaya çalışan ve çabalayan bir sporcu diyebiliriz. İzmir’de spor yapan sayısı da çok az. Koşu ya da spor sevgisi yavaş yavaş artıyor ve yayılıyor ama yeterli değil. Adım adım ve İyilik Peşinden Koş grupları da çok hızlı ilerliyor. Antrenmanlarımı fuarda yaparken 2-3 müdavim dışında farklı yüzleri göremeyince ne kadar üzücü diye düşünüyorum. Bu da aslında büyük bir sorun. Bütün kafeler ve sosyal alanlar dolu ama koşmaya vakit ayıran kimse yok. Halbuki insanlar sporun dünyadaki en büyük gençlik iksiri olduğunu keşfedebilse hayatlarını değiştirecekler. Dünyada hiçbir kolejen ya da estetik müdahale bu gençliği veremez. Gençliğin en önemli iksiri spor. Hayatta hiçbir şey için hiçbir zaman geç değil. Lütfen bu unutulmasın.”

SPOR SAYESİNDE AYAKTA KALDIM

Son bir yılda çok zor bir süreçten geçtiğini belirten, bu zor süreci spor ile atlattığını söyledi. Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden annesini, geçtiğimiz yıl kaybettiklerini değinen Kartelli, hayatının en zor günlerini yaşadığını ve sporun kendisi için bir çıkış yolu olduğunu belirterek, “Çok zor bir yıl geçirdim. Uzun süredir kanser hastalığıyla mücadele eden annemi kaybettim. Bu hayatımın en zor günleriydi. Bu dönemi de spor yaparak atlattım. Birçok insanın böyle durumlarda kötü alışkanlığa başladığını görüyoruz. Ama bu zor günleri spor yaparak, mücadele ederek geçirdim. Her zaman ayakta kalmamı ve bana güç veren spor oldu. İnsanların bu gibi durumlarda kötü alışkanlıklara yönelmeleri yerine spor yapsınlar. Kendilerini çok daha iyi hissedecekler” dedi.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN SÜRPRİZ!

Ege Üniversitesi organizasyonu ve ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Yaşar Üniversitesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu”nda 40-49 yaş kategorisinde 2’nci olan Sibel Kartelli’ye çalışma arkadaşları da bir sürpriz hazırladı. Başarılı sporcu, yarışma sonrası iş yerine geldiğinde çalışma arkadaşları tarafından kapıda karşılandı. Tek tek tebrikleri kabul eden Kartelli, daha sonra ise çalışma arkadaşları ile pasta keserek başarıyı kutladı.

SİBEL KARTELLİ KİMDİR?

1971 İzmir doğumlu olan Sibel Kartelli, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Belirli bir dönem öğretmenlik ve Dokuz Eylül Üniversitesinde öğretim üyeliği de yapan Kartelli, iş dünyasına ise 1998 yılında RAKS Dış Ticaret firmasında Bölge Pazarlama ve Satış Müdürü olarak başladı. Selçuk Gıda A.Ş’de İhracat Müdürlüğü de yapan Kartelli, daha sonra ise Reitzel International firmasında Avrupa ülkeleri Satış Müdürü olarak görev yaptı. Sibel Kartelli başarılı iş hayatını 2014 yılından bu yana Ege Bölgesi Sanayi Odası Ekonomik İlişkiler Müdürü olarak devam ettirmektedir. 6 dil bilen Sibel Kartelli, 1 çocuk annesidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.