TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem memur hem de şair

İzmir’de 22 yıldır Gelir Uzmanı olarak görev yapan Bahar Özdemir, şiir kitaplarıyla dikkat çekiyor. İlk kitabının ardından, ‘Ortanca Mavi’ eseriyle okurların karşısına tekrar çıkan Özdemir, şiir yazmayı çok sevdiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 06:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hem memur hem de şair

KENAN YEŞİL

İzmir’de 22 yıldır Gelir Uzmanı olarak maliyede görev yapan Bahar Özdemir, 2016 yılında çıkardığı ‘Yere Bırakıyorum Geceyi’ adlı ilk kitabının ardından, şimdi de ikinci şiir kitabı ‘Ortanca Mavi’ ile okurlarının karşısına çıktı. İki yıl sonra yeni kitabıyla okurların karşısına çıkmaktan çok mutlu olan Özdemir, yeni şiir kitapların da yolda olduğunun sinyalini verdi. Çocukluğundan bu yana şiirler yazdığını belirten Özdemir, şiir yazmayı çok sevdiğini ve memuriyet dışında şiir yazmayı devam etmek istediğini söyledi.

KİTAPLARIN ARKASI GELECEK

Yeni şiir kitabı ‘Ortanca Mavi’ hakkında bilgiler veren Bahar Özdemir, ilk kitabı ‘Yere Bırakıyorum Geceyi’ göre yeni kitabının daha içine sinen bir eser olduğunu söyledi. Etki Yayınevi’nde çıkan yeni şiir kitabında, hem bir insan hem bir kadın gözüyle, emeği, doğayı, çocukları, hayatı, ülkeyi, aşkı, ayrılıkları dile getirmeye çalıştığını belirten Bahar Özdemir, “İlk kitabım Yere Bırakıyorum Geceyi, 2016 Eylül’de çıkmıştı. İlk kitabım olmasına rağmen insanlar sahip çıkmıştı kitabıma. Ama bu Ortanca Mavi sanırım biraz daha içime sinen, daha iyi bir kitap oldu. Bu kitabımla insanlara daha çok ulaşabildiğimi hissediyorum. Bu kitapların arkası gelecek. Şiir yazmaktan vazgeçebileceğimi sanmıyorum. Bu benim için bir yaşam biçimi haline geldi. Memuriyetin dışında, şiirle yoluma devam etmek istiyorum” dedi.

ŞİİR AŞKI

Çocukluğundan bu yana şiirler yazdığını dile getiren Özdemir, şiir yazmayı çok sevdiğini belirtti. Maliye okulu mezunu olduğu için kendi dönem arkadaşlarıyla ya da bütün maliye mezunlarıyla ortak toplantılar yaparak ve şiirler okuyarak kitabı paylaştıklarını ifade eden Özdemir, “Gelir uzmanıyım evet ama çocukluğumdan beri şiirler yazıyordum. Şiiri çok seviyorum. Tabi onları toparlamak uzun yıllar aldı. Yaş ilerledikçe, yaşanmışlıklar da çoğalınca bir yerden sonra artık insan paylaşma gereği duyuyor. Onları açık etmek istedim” ifadelerini kullandı.

Özdemir ayrıca, yeni kitabının satışlarının D&R’larda, Kitapyurdu’nda ve internetten devam ettiğini söyledi.

BAHAR ÖZDEMİR KİMDİR?

20 Şubat 1978 Tatvan doğumlu Bahar Özdemir, 38 yıldır İzmir’de yaşıyor. 2 erkek çocuk annesi olan Özdemir, 22 yıldır İzmir’de maliyede gelir uzmanı olarak görev yapıyor. Memuriyet hayatının yanı sıra çocukluktan beri şiire ilgisi olan ve sürekli şiir yazan Özdemir, Yere Bırakıyorum Geceyi isimli ilk kitabını Eylül 2016’da çıkardı. Özdemir 2 senelik bir aranın ardından bu kez de Ortanca Mavi ile okurlarının karşısına çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.