TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her şeyin başı eğitim

İzmir Mardinliler Eğitim Sağlık Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı bünyesinde, Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran’ın sunumuyla ‘Etkili İletişim ve Liderlik’ semineri düzenlendi. Bilginin önemine vurgu yapan Baran, “Bilgi olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Bunun yolu da okumaktan geçmektedir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Her şeyin başı eğitim

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Mardinliler Eğitim Sağlık Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) bünyesinde ‘Etkili İletişim ve Liderlik’ semineri düzenlendi. Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran tarafından gerçekleşen seminer yoğun ilgi gördü. Etkinliğe başta MARVAK Başkanı Rasim Kahraman, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Beşir Tunç, Vakıf Başkan Yardımcıları Seyfettin Yılmaz, Sait Baştaş ve Kemal Altındağ, vakfın yönetim ve mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

Seminer öncesi MARVAK Başkanı Rasim Kahraman, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş ve Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’u ağırlayarak, vakıf faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

BİRÇOĞUMUZ GÜNÜ ÖLDÜRÜYORUZ

Vakıf toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, ülke olarak kalkınmada eğitimin önemine vurgu yaptı. Baran, “Ülkemizde petrol yok, yer üstü ve altı kaynaklarımız sınırlı. Peki bu ülke nasıl gelişecek? Tabii ki eğitime önem vererek. Yeryüzündeki her eksikliğin sebebi eğitimsizliktir. Hepimiz ülkemizde iyi şeyler olsun istiyoruz. İyi şeyler gerçekleştirmek için eğitim gereklidir. Başarılı bir birey olmanın yolunun odaklanmadan geçtiğini dile getiren Baran, “Etkili liderler, her zaman neye odaklanacaklarını bilmişlerdir. Yaptıkları her işte öncelikleri vardır. İş yaşamında başarılı olmanın yolu da odaklanma ve önceliklerden geçiyor. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bile öncelikler vardır. Allah’ın ilk emri ‘oku’ dur. Dolayısıyla önceliklerimiz olmalıdır. Öncelikli işimizi tamamlamadan asla diğer işlere yönelmemeliyiz. İş yaşamında Parato kanunu vardır. Kanunda 80’e 20 ilkesi bulunur. Tamamen odaklanma üzerinedir. Bu sebeple her şeye değil tek bir şeye odaklanmalıyız. Bize en çok kazanç getirecek şeyleri gerçekleştirmeliyiz. Etkili insanlar bu şekilde yaparlar. Yapmamız gerekenleri öncelik sırasına koymalıyız. Birinciye odaklanmalıyız. Birinci madde bittikten sonra diğerlerine yönelmeliyiz. Planlama yapmalıyız. Birçoğumuz günü öldürüyoruz” dedi.

BİLGİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ

Konuşmasında bilginin önemine vurgu yapan Baran, “Bilgi olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Herkesin bilgiye ihtiyacı vardır. Cevaplar etrafımızdadır. Evrene her şey cevabı ile gelmiştir. Her derdin dermanı vardır. İşaretleri takip etmelisiniz. Kafanızda soru her zaman olmalı. En çok odaklanmamız gereken konuşabilme ve düşünebilme yetenekleridir. Bunun yolu da okumaktan geçmektedir” diye konuştu.

HEPİMİZ ÖĞRENEBİLİRİZ

Başarılı bir birey olabilmek için iyi niyetle yola çıkmamız gerektiğini ifade eden Baran, “İnsan olarak, çevremize faydalı şeyler üretmeliyiz. Uzlaşı noktaları bulmalıyız. Günümüzde toplumlar uzlaşmaktan çabuk uzaklaşıyor. Alimlerimizden Mimar Sinan çalışıyordu, kazanıyordu. Sofrasında misafiri eksik etmiyordu. Yemeğini paylaşıyordu. Batı bizi şu an cep telefonları ve televizyonlar ile vuruyor. Zihinlerimiz boş ve bozuk. İbn-i Sina 4 yaşında okumaya başladı. Günde 12 saat okuyordu. Çocuklarımızı bilgisayardan uzaklaştırmalıyız. Çocuklarımızı Kur’an’ın emri ‘oku’ ile tanıştırmalıyız. Hepimiz merak duygusuyla dünyaya geliyoruz, bu bilimin bir işaretidir. İnsanlar olarak çocuklarımızın ilgisizliğinden şikayet ediyoruz. 10 yaşında hafız çocuklarımız var 6666 ayet ezbere biliyor. Bu muazzam bir şey. Hafızlık sistemi bu işi başarıyor. Çocuklarımıza bunu öğretebiliyoruz. Biz neden İngilizce öğretemiyoruz? Beyin muazzam bir şey. Hepimiz öğrenebiliriz” dedi.

BOL BOL OKUYUN VE KONUŞUN

İnsanları etkilemenin yolunun sözcüklerden geçtiğini belirten Baran, “Bireyler olarak, duyguları ve düşüncelerimizi ifade etmekte zorlanıyoruz. En etkili şey sözdür. Dilin önemi yoktur. Sözü etkili kullanırsak karşımızdakini etkileyebiliriz. Demek istediklerimizi anlatabiliriz. Türkçeyi kullanmada sıkıntı yaşıyoruz. Belli bir süre konuşmadığımız takdirde sözcükler hafızamızdan siliniyor. Bu sebeple bol bol konuşmalı ve okumalıyız. Bizler dinlemekten çok anlatmaya odaklanıyoruz. Dinlemeyi unutuyoruz. Kendimizi geliştiremiyoruz. O yüzden dinleme önemlidir. Güzel sözler hafızaya alınmalıdır. Dilimizi bu şekilde geliştirebiliriz. Güzel sözleri not etmeliyiz. Ettiklerimizi de kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

MARVAK’TAN EĞİTİM PROJESİ

MARVAK İzmir, Karabağlar İlçesi’nde “Dahice Düşünme ve Düşünme Hızında Öğrenme” projesini hayata geçirdiklerini belirten Baran, projenin halk nezdinde çok olumlu karşılandığını ve Karabağlar İlçesi’nin tamamında uygulanması ile ilgili talepler alındığını ve bu taleplerin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Bu yıl okulların kapanmasına az bir süre kaldığından bin öğrenci ile işe başladıklarını ifade eden Baran, önümüzdeki yaz tatili ve akabinde başlayacak öğretim yılında Karabağlar ilçesinde eğitim gören seksen bin öğrenciyi projeni içinde yer alacağını ve bu çalışma ile hem ilçede eğitim gören öğrencilerin başarısı artacak hem de TEOG, YGS ve LYS’ye giren öğrencilerin puanlarında ciddi bir artış sağlayacaklarını belirtti. Proje dahilinde öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve okul yöneticilerine; hızlı okuma ve hızlı anlama teknikleri, yabancı dil öğrenme teknikleri, matematiksel düşünme teknikleri, etkili hafıza teknikleri, odaklanma ve dikkat geliştirme teknikleri konusunda bilgiler verileceğini söyledi. Farklı ders alanlarında da projelerimiz olacak diyen Baran MARVAK olarak önce; eğitim, sonra eğitim, sonra gene eğitim diyoruz” dedi.

MARDİN’İ ANLATACAKLAR

Etkinliğin kapanış konuşmasını gerçekleştiren MARVAK Başkanı Rasim Kahraman ise vakıf olarak eğitime çok büyük bir önem verdiklerini ve bu günkü seminer çalışmasını da bu anlamda gerçekleştirdiklerini ifade etti. Vakıf olarak her yıl ihtiyaçlı pek çok öğrenciye burs verdiklerini ve ayni yardımlar sağladıklarını ifade eden vakıf başkanı yakın zamanda “Mardin’e çok güzel iki proje için gittiklerini, Mardin valisi ve belediye başkanı ile görüştüklerini belirtti. Vakıf başkanı İzmir’de yapacağımız Mardin Tanıtım Günleri Projesi’nin çok beğenildiğini ve her kesimden destek aldıklarını belirterek bu projeyi en güzel şekilde hayata geçirerek ülkemizin kültürel zenginliğine katkı sağlayacaklarını, Mardin’i ve Mardin kültürünü İzmirli hemşerilerimize tanıtacağız dedi. Projeyi ekim ayında hayata geçireceklerini ifade eden vakıf başkanı bu projeyi İzmir Valiliğinin de desteklediğini ifade etti.

KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Geçmişte Milli Eğitim Bakanlığının değişik kademelerinde öğretmen, yönetici, müfettiş, İzmir Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevlerinde bulunan ve halen MARVAK Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürüten Seyfettin Yılmaz vakıf olarak sürdürdükleri eğitim faaliyetlerini arttırarak devam ettirmeyi düşündüklerini belirterek ülkemizin kalkınması ve yeni Türkiye’nin inşası için eğitime ve eğitimli insanlara ihtiyaçları olduğunu belirterek vakıf olarak bu şuurla çalışmaya, devletimizin güçlenmesi, milletimizin kalkınması ve eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sunmaya var güçleri ile devam edeceklerini söyledi.

Vakıf Başkanı Rasim Kahraman, vakıftaki seminer çalışmasını veren Ziya Baran’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.