TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkes isyanda!

Gaziemir’e bağlı Gazi Mahallesi ile Akçay Caddesi’nde yaşanan sorunlar bir taraftan belediye yetkililerini kızdırıyor, öte yandan vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Sorunlara ise hala çözüm bulunamadı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Herkes isyanda!

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Gazi Mahallesi’nde çöp konteynerlerine değil de etrafa atılan çöpler belediyenin temizlik görevlilerini artık isyan ettirdi. Çünkü yaşanan olay sadece bir kereliğine mahsus değil sürekli gerçekleştiriliyor. Hele ki ramazan ayı olunca bu durum daha da çekilmez hale geliyor. İftar daveti veren aileler, iftar sonrasında bütün çöpü konteynerin içerisine değil de çevresine dağıtıyor. Her gün aynı muamele ile karşılaşmaktan bıktıklarını ve temizlemedikleri takdirde hakaret işittiklerini söyleyen görevliler, mahalle sakinlerini duyarlı olmaya davet etti. Diğer bir sorun ise Akçay Caddesi’nde yaşanıyor. Aylardır tamir edilmeyen yürü(me)yen merdiven ve asansör vatandaşın karşı yola geçmesini oldukça güç kılıyor. Sağlık sorunları olan ve bedensel engeli bulunan vatandaşlar ile yaşlı kişilerin ulaşımına yardımcı olamayan üst geçitteki arızanın bir an önce giderilmesi talep ediliyor.

 

“BİZE YAZIK DEĞİL Mİ?”

Bir bölgede veyahut mahallede çöp sorunu varsa tüm sorumluluk belediye görevlilerine atılır ve işlerini layıkıyla yerine getiremedikleri gerekçe gösterilerek daima onlar eleştirilirdi. Ancak bu kez durum tam tersi. Gazi Mahallesi’nde sürekli ve bilinçli olarak konteyner etrafına atılan çöpler belediye görevlilerinin şu sözleri sarf etmesine neden oldu: “Bu gerçekten insanlık olamaz. Konteynerin içerisine bakın, etrafına bakın. Buranın vatandaşı sürekli bu hareketi yapıyor. Ramazan aylarında ise bu terbiyesizliklerini daha da bir arttırıyorlar. Sevap kazanmak için yemek veriyorlar fakat en büyük günahı ise bütün çöplerini bu şekilde atarak işliyorlar. Bize yazık değil mi? Üstüne ‘Göreviniz değil mi?’ diyerek hakaret ediyorlar. Bizim görevimiz etrafı temizlemek ama böyle bir şeye de kim dayanır? Vatandaş çok bilinçsiz. Allah ıslah etsin.”

GÖLGE ARAYANLARIN MEKANI

Akçay Caddesi, Numara 194’te yer alan ve insanların karşı yola geçmesini sağlayan üst geçitteki asansör ile yürüyen merdivenin arızalı olması bu kez de vatandaşı kızdırdı. Vatandaşın ‘uyuyan asansör’ olarak tanımladığı ve aylardır tamir edilemeyen asansörler, sıcakta gölge arayanların mekanı haline geldi. Vatandaş, arızalı olduğu için 2 aydan fazla süredir çalışmayan yürüyen merdiven ve asansörleri kullanamamaktan şikayetçi. Özellikle yaşlı ve engelliler, bu uzun merdivenleri çıkarken büyük sıkıntı yaşıyor. Bölge sakinleri ise üst geçitlerde bulunan yürüyen merdivenlerdeki sorunlara yetkililerin çözüm bulamadığını söyledi. İlçede kurulan pazar nedeniyle üst geçitlerin yürüyen merdivenleri daha da ihtiyaç haline geliyor. Yürüyen merdivenlerin aylardır çalışmadığını belirten bir esnaf, “Aylardır vatandaşlar bu eziyeti çekiyor. Biz daha önce de uyarılarımızı yaptık fakat çözüm konusunda bir sonuç alamadık. Yetkililer bakımını yapmaya geliyor fakat herhangi bir çözüm bulamıyorlar. Özellikle pazar kurulduğunda daha büyük sorun oluyor. Dükkanımız yürüyen merdivenlere yakın olduğu için sürekli yaşlı ve çocuklu bayanlar bizden yardım istiyor, pazar kurulduğunda onlarca insanın yükünü merdivenlerden indirmesine yardımcı oluyoruz. Bu sorun dediğim gibi aylardır devam ediyor ve çözüleceğini de düşünmüyorum” diye konuştu.

 

Çevrede engelli vatandaşların da fazlalığına dikkat çeken bir diğer esnaf, “Biz elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz fakat olmuyor. Çevrede çok fazla engelli vatandaş yaşıyor. Bu insanlarımız yürüyen merdivenin çalışmadığını görünce asansöre yöneliyor fakat asansör de çalışmıyor. Kapısı açık halde, kaderine terk edilmiş durumda” dedi. Karşı yola geçmek için mecburen uzun bir yol kat etmek zorunda kalan vatandaş, seslerinin duyulmasını istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.