TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Heykel ustalarına Başkan sürprizi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5. kez düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı’nda sona yaklaşılırken, İnciraltı’ndaki atölyelere sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, usta sanatçılardan kentin farklı noktalarına yerleştirilecek eserleri hakkında bilgi aldı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Heykel ustalarına Başkan sürprizi

ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı’nda kurulan atölyeleri ziyaret ederek usta heykeltraşlarla bir araya geldi. Bu yıl “Şehir ve Hemşehri” temasıyla gerçekleştirilen çalıştay için İzmir’e gelen sanatçılarla tek tek sohbet eden Başkan Kocaoğlu, yapılan eserlerle ilgili bilgi aldı. Başkan’ın sürpriz ziyareti sırasında alan gelen Kemal Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri de bu buluşmaya ayrı bir renk kattı. 

Erzurum, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Kıbrıs’tan gelen Güzel Sanatlar fakültelerinin heykel bölümü öğrencileri, Çalıştay süresince sanatçılara asistanlık yaptı. Bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Uluslararası Heykel Çalıştayı’nda şu sanatçılar yer aldı: Çağdaş Erçelik (Türkiye), Jıang Chu (Çin), Kadriye Kantık (Türkiye), Özgür Turhan (Türkiye), Petre Petrov (Bulgaristan), Radoslov Sultov (Bulgaristan), Teng Shan-Chı (Tayvan). Taş ya da metalden yapılan eserlerin, daha sonra kentin muhtelif meydanlarında sergileneceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.