TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hiçbir önlem alınmamış

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir’de inşaat alanındaki su dolu çukura düşen 5 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin ölümünün yaşandığı bölgede birlik tarafından inceleme yapıldığını bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hiçbir önlem  alınmamış

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir’de inşaat alanındaki su dolu çukura düşen 5 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin ölümünün yaşandığı bölgede birlik tarafından inceleme yapıldığını bildirdi. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 14 Ocak Pazar günü Uzundere mevkiinde iki kardeşin oyun oynarken bir inşaat çukurundaki su birikintisine düşerek yaşamlarını yitirdiği hatırlatıldı. Açıklamada, olayın ardından İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu’nun olayın yaşandığı alanda bir inceleme yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliğinde belirtilen hiçbir önlemin alınmadığı, şantiye alanının çevrilmediği, inşaat sahasına giriş ve çıkışlarında herhangi bir görevlinin bulunmadığı, kazı alanının çevresine bariyer konulmadığı, kazının üzerinin kapatılmadığı görülmüştür. İnşaat alanında hiçbir uyarıcı levha veya ikaz bandına rastlanmamıştır. İçi yağmur suyu ile dolu şantiye alanında daha başka çukurların da olduğu ve yağmur suyu ile akabilecek heyelan olma riski olan yükseltilerin bulunduğu, yetkisiz kişilerin yol ve altyapı inşaatına girişlerinin önlenmediği, bu tehlikelere karşı hala önlem alınmadığı için yeni kazaların meydana gelme riskinin çok fazla olduğu tespit edilmiştir.”

Yönetmeliğe göre insanların kazı alanına düşmemesi için önlemler alınması gerektiği, bu nedenle bölgede bazı düzenlemeler yapılması gerektiği kaydedildi. Uzundere semtinde çadırda yaşayan Ali ve ağabeyi Yusuf Tencirlioğlu, 14 Ocak Pazar günü inşaat çalışmasının devam ettiği alanda yağmur suyuyla dolan yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura düşerek yaşamını yitirmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.