TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hortum seraları “yerle bir etti”

Önceki gün akşam Antalya’nın Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde meydana gelen hortumun verdiği zarar gündüz ortaya çıktı. Sabah erkenden seralarına giden çiftçiler, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hortum seraları “yerle bir etti”

31 KİŞİ YARALANDI

Antalya’nın 3 ilçesini hortum vurdu. Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde çıkan hortumda, yüzlerce naylon ve cam sera yerle bir oldu, evler, ağaçlar ve elektrik direkleri zarar gördü. Gece boyunca karanlığa gömülen 3 ilçede, toplam 31 kişi yaralandı. Yaralıların çoğunluğu ayakta tedavi edildiği öğrenilirken, bazı yaralıların ise tedavisine hastanede devam edildiği öğrenildi. Sabahın ilk ışıklarını bekleyen çiftçiler ise, günün ağarmasıyla birlikte soluğu seralarının yanında aldı. Seralarının yerle bir olduğunu gören çiftçiler gözyaşlarını tutamazken, felaketin boyutu ise çekilen görüntülere yansıdı. Seraların içerisinde çiftçilerin kullandığı römorklar ve eşyalarının yer aldığı görülürken, bir seranın içerisinde hortuma kapılıp gelen ve yine içerisinde tavukların da bulunduğu kümes dikkat çekti. Tavukların hortumun şokunda olduğu ve kümesten çıkamadığı gözlendi.

DÜNYAMIZ GÖÇTÜ SANDIM

5 dönüm arazisinin zarar gördüğünü belirten Halil Altan, “Hortum iki yerden çıktı, biz çaresiz bir şekilde izlemek zorunda kaldık. Allah beterinden korusun, önce Allah’tan, sonra yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuşurken, sabah serasının yok olduğunu gören Teslime Tunç, 10 dönüm zararı olduğunu belirterek, “Hiçbir tutanağımız yok. Hayatımız buna, yememiz, hastalığımız her şeyimiz bu işlere bağlı. Söyleyecek bir sözüm yok. Dünyamız göçtü sandım. Yarım saat boyunca nereden geldiğini bilemedim. Mavikent bitmiştir, her tarafta var diyorlar. Çok zor” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.