TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzurevinde ziyafet

Narlıdere Huzurevi sakinleri için sahneye çıkan İzmir Otizm Korosu ve Tekerlekli Sandalye Dans Grubu, gösterileriyle huzurevi sakinlerine keyifli bir gün yaşattı. Etkinlikte ayrıca çeşitli hediyeler de verildi

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 08:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Huzurevinde ziyafet

E. ÇAĞLA GENİŞ

Dünyanın en büyük otizm korosu olan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) ile Türkiye’de tekerlekli sandalye dansında süreklilik gösteren tek grup olan Wheelchair Dance Project (Tekerlekli Sandalye Dans Grubu), huzurevi sakinleriyle anlamlı bir etkinlikte buluştu. Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Efes Balo Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte sahne alan otizm korosu, 105. konserini huzurevi sakinleri için verdi. Konserin ardından engelli dansçılar tekerlekli sandalyeleriyle dans gösterisi sundu. Müzik ve dans dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşayan huzurevi sakinleri, sahneye çıkarak dans etti. Etkinliğin sonunda huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler verildi.

“ÇOK ANLAMLIYDI”

Etkinlikte sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Wheelchair Dance Project ekibinden Zehra Kosova, “Hemen hemen her insanda yaşayan canlı duygunun enerji adı dans benim için... 7’den 70’e konuşmadan sayısız kelimeleri paylaşabiliyorsunuz… Öyle ki çoğu zaman olağanüstü etkileşimlerde bulunuyoruz insanlarla. İşte tam bu noktada pozitif farkındalık devreye giriyor. Ne derece etkileyebildiğimizin farkına varmak ve etkilenmek çok önemli bizler için. Burada sahneye çıkmak benim için çok anlamlıydı. Burada yaşayan yaşlı insanlara birkaç saatliğine de olsa keyifli vakit geçirebildiysek ne mutlu bize” dedi.

“FARKLI BİR HEYECANDI”

Wheelchair Dance Project olarak yaklaşık 4 yıldır sahneye çıktıklarını söyleyen dansçı Sinem Öntürk, “Her ne kadar sıradan bir temsil gibi görünse de benim için farklıydı, farklı bir heyecan vardı. Her zaman biz insanlardan empati beklerken, bugün bu görev bizimdi. Bugün belki de farklı sebeplerden dolayı, doğa kanunlarından dolayı, belki sağlık sorunları, belki ailevi sorunlar ya da sebep her ne ise yaşam enerjisi azalmış güzel insanlarla kısa da olsa enerji depolamak, belki onların geçmişine kısa bir yolculuk yapmasına sebep olacak bir zaman dilimi yaşatmaktı isteğimiz. Ve yine aslında dans etmenin ruhani bir eylem olduğunu bir kez daha sahneledik. Çünkü öğrenmenin mevsimi, saati, ve yaşı yoktur. Sevdiklerimizi ihmal etmememiz gerektiğini öğrenmek için mevsimlerin geçmesine izin vermeyin” diye konuştu.

“ŞARKILARIMIZA COŞKUYLA EŞLİK ETTİLER”

İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nun kurucusu ve şefi Orçun Berrakçay ise, etkinlik için şunları söyledi: “Katip Çelebi Üniversite Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin yaptığı konser organizasyonunda büyüklerimiz ile buluştuk. İZOT olarak 105’nci konserimizi Narlıdere Huzurevi’nde vermek bizler için oldukça anlamlıydı. Repertuvarımızı özellikle de Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinden belirledik. Huzurevi sakinlerinin şarkılarımıza büyük bir coşkuyla eşlik etmesi çocuklarımıza güzel bir enerji verdi. Emekli müzik öğretmenlerimiz Şefika Yurga, Mazlum Cihangir ve Oğuz Takmak’ın da aynı sahnede bizlerle birlikte olması, gönüllü olmanın yaşı olmadığını da göstermesi açıdan önemliydi ve büyüklerimizi sosyal etkinliklere yönlendirmesi açısından motive ediciydi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.