TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Çiftlik Bank’ gerginliği

AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, Büyükşehir’in otopark yönetmeliğiyle 35 yıldır para topladığını fakat gerekeni yapmadığını belirterek, “Bunun Çiftlik Bank’tan ne farkı var?” demesi mecliste tansiyonu yükseltti

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 10:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Çiftlik Bank’ gerginliği

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Milletvekili aday adaylığı için meclis üyeliği görevinden istifa eden isimlerin yerine yeni gelenler toplantıda okundu. AK Parti Grup Başkan Vekilliğini bırakan Bilal Doğan yerine Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Selami Ergül, AK Partili Özen Kızılırmak yerine Sait Tatlı, CHP’li Hamdullah Akgül yerine ise Gamze Uğurlu Büyükşehir meclisine giren yeni isimlerden oldu. İstifa eden 2 AK Partili 1 CHP’li üyenin ayrıca komisyonlardaki görevleri için de oylamalar yapıldı. Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark yönetmeliği çerçevesinde 35 yıldır para topladığını fakat gerekeni yapmadığını belirterek, “Bunun Çiftlik Bank’tan ne farkı var? Biri parayı aldı Uruguay’a gitti biri parayı aldı tutuyor” demesi üzerine salonda tansiyon yükseldi.

“SEN BİLAL DOĞAN’I GEÇECEKSİN”

Grup Başkan Vekili Aydoğan görevinden istifa eden AK Partili Bilal Doğan’ın istifa dilekçesi için, “Yüreğim parçalansa da bunu okuyacağım” dedi. Aydoğan, Bilal Doğan’ın yerine getirilen Ali Kökoğuz’u yeni görevi için tebrik etti. Kökoğuz ise bunun üzerine, “Ben sizin yerinizde olsam istifa ederdim. Mevkidaşınız gibi milletvekili aday adayı olmak için istifa etmeniz lazım” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “Sen Bilal Doğan’ı geçeceksin” cevabını verdi.

TANSİYON YÜKSELDİ

Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, “Büyük kentlerde otopark ve trafik büyük bir beladır” dedi. Kökoğuz’un sözünü kesen CHP’li Aydoğan, “İzmir o kadar değil” diye konuştu. Kökoğuz, “Ben bunun bir problem olduğunu anlatmak istemiştim. Hükümetler, devletler bunu yasalarla düzenlemeye çalışırlar. Otopark kanunu diye bir şey vardır. Bazı parsellerde otopark yapılamaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 35 yıldır para toplamaktadır. Toplanan para 62 milyon lira civarındadır. Bu parayı vatandaş yasa gereği bana otopark yap diyerek vermiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yapmıştır? İç etmiştir. Üzerine oturmuştur” açıklamasında bulundu. Aydoğan bu kez, “Burada üslubumuza dikkat etmemiz lazım” dedi. Kökoğuz ise, “Belediye parayı bekletmektedir” diye konuştu.

“NE FARKI VAR”

Aydoğan’ın, “Büyükşehir Belediyesi otopark yapıyor” açıklaması sonrasında yeniden konuşan Kökoğuz, “Otoparkı yapıp yapamamak sizin işiniz, biz bunu eleştiririz. Ama biz burada paranın üzerine oturmaktan bahsediyoruz. Nasıl oturabilir? Büyükşehir belediyesi ilçelerdeki otopark paralarını arttırmaya çalışıyor. Madem yapamıyorsunuz vatandaşın olan bu para niye bekletiliyor. Bunun Çiftlik Bank’tan ne farkı var? Biri parayı aldı Uruguay’a gitti biri parayı aldı tutuyor. Bunun Çiftlik Bank Mehmet’ten ne farkı var?” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.