TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracatçılara Ar-Ge ve tasarıma yoğunlaşın çağrısı

Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’nin halı, battaniye, tekstil ve deri üretim ve ihracatında önemli merkezlerinden Uşak’taki üyeleriyle, “Rotamız Uşak Hedefimiz İhracat” sloganıyla Uşak Ramada Otel’de iftar yemeğinde bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İhracatçılara Ar-Ge ve tasarıma yoğunlaşın çağrısı

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz’ın ev sahipliği yaptığı gecede, Ege İhracatçı Birlikleri’nin ihracatçılara sunduğu hizmetler, sağladığı avantajlarla ilgili bir sunum yapıldı. Ege İhracatçı Birlikleri departman yöneticileri ise; devlet yardımları ve tarımsal iade, üyelik, beyanname, sanayi konuları başta olmak üzere Uşaklı ihracatçılardan gelen sorulara cevap verdi. Ege İhracatçı Birlikleri’nce yapılan sunumda EİB’nin ihracatçıların sorunlarının çözümü için yaptığı çalışmalar anlatılırken, ihracatta katma değeri arttırmak için yürütülen inovasyon, Ar-Ge ve Tasarım çalışmaları hakkında bilgi verildi. Uşak’ta da ortak toplantı yapma istediği dile getirildi.

İHRACATINI YÜZDE 13 ARTTIRDI

Üyelerini kendi şehirlerinde ziyaret ederek Ege İhracatçı Birlikleri ile ihracatçılar arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefleyen, ihracatta karşılaşılan sorunların çözümü konusunda daha aktif bir misyon üstlenmek isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, geçtiğimiz süreçte Aydın, Manisa ve Afyon’daki üyeleriyle bir araya gelmişti. EİB, önümüzdeki süreçte çevre illerde üye buluşmalarını devam ettirecek. Türkiye’nin ihracatı 2016 yılında durgun bir seyir izlerken, Uşak 2016 yılında ihracatını yüzde 13 arttırmayı başardı. 2015 yılında 220 milyon 494 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uşak, 2016 yılında 248 milyon 293 bin dolar dövizi Türkiye’ye kazandırmayı başardı. Halı sektörü; 63 milyon 882 bin dolarlık ihracatla Uşak’ta en fazla ihracat yapan sektör olurken, tekstil ve hammaddeleri sektörü 58 milyon 618 bin dolarlık ihracat tutarıyla halı sektörünü izledi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 55 milyon 304 bin dolarlık ihracatla üçüncü olurken, Uşaklı dericiler 2016 yılında 21 milyon 574 bin dolarlık döviz geliri elde etti. Uşak’ta ihracatta beşinci sektör ise; 11 milyon 86 bin dolarlık tutarla çimento cam seramik ve toprak ürünleri sektörü oldu.

İHRACATTA LİDER ÜLKELER

Uşaklı ihracatçılar, 2016 yılında 115 ülkeye ihracat yapma başarısı gösterirken Uşak’ın ihracatında Hollanda 21 milyon 721 bin dolarlık tutarla ilk sırada yer aldı. Hollanda’yı 20 milyon 882 bin dolarla Almanya, 17 milyon 305 bin dolarla Amerika Birleşik Devletleri izledi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.