TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İİBF’de ilk mezuniyet heyecanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) ilk mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 10:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İİBF’de ilk mezuniyet heyecanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) ilk mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan gençlerin coşkusuna, törene katılan aileleri de ortak oldu. İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kep törenine; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Asiye Özlem Önder, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İrfan Karadede, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bumin Dündar, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ahmet Koyu ile İKÇÜ Genel Sekreter V. Nurettin Memur katıldı.

“SORUNLARA ÇÖZÜM OLUN”

Maliye Bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü’nden mezun 130 öğrencinin mutluluğuna ortak olan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, İİBF mezunu olarak sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde rekabet edebilecek alt yapıda, yaşam boyu öğrenme prensibiyle çalışmaktan yılmamalarını istedi. Prof.Dr. Akhan, “Türkiye’deki ve Türkiye’nin yer aldığı coğrafyadaki siyasal ve sosyal değişimler, geleceğin yöneticilerinin geçmişten daha çok bilgi donanımına sahip olmasını gerektiriyor. Günümüzde insanlarımız sömürü, açlık ve savaş gibi pek çok sıkıntı yaşamaktadır. Sizlerden beklentimiz, içteki ve dışarıdaki siyasal, ekonomik, sosyokültürel problemlere yönelik bilimsel analizler ve değerlendirmeler yaparak insanlarımızın sorunlarına; gerçekçi, dinamik, yaratıcı, etkin çözümler ve kararlar üreterek çözümler sunmanızdır” dedi.

“İLKLERİN YERİ ÖZEL”

Yeni bir üniversite olmanın getirdiği eksikliklerin yanında, ilk öğrencilerini alma heyecanıyla kuruluş aşamasını güç birliği içinde tamamladıklarını belirten Prof.Dr. Akhan, “İlklerin her zaman için özel bir yeri vardır. Sizler özelsiniz ve unutulmayacaksınız.” şeklinde konuştu. Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, KHK sebebiyle veya başka sebeplerden gelerek mezun olan öğrencilerin de artık İKÇܒnün birer ferdi olduğunu vurguladı.

“EN DEĞERLİ YATIRIMDIR”

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş ise 2013-2014 yılında eğitim ve öğretimine başlayan fakültelerinden, insana yapılan yatırım en iyi yatırımdır vizyonuyla öğrencilerini tam donanımlı şekilde mezun etmekten gurur duyduklarını ifade etti. Gençlere hayat boyu başarı temennisinde bulunan Dekan Prof.Dr. Deliktaş, bu tabloda emeği geçen akademik ve idari personele de seslenerek; “ Bugünkü güzel tablonun en büyük mimarlarından birisi sizlersiniz. Fakültemize geldikleri günden beri öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştınız. Onlara mesleklerinde yetkin hale gelecek bilgileri vermenin yanında iyi bir birey, üretken bir insan olma ve ülkesine değerler katabilme becerisini de verdiniz. Yapacakları çalışmalar ve ulaşacakları başarılar sizlerin de bir eseri olacaktır. Hepinize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“GURUR DUYUYORUZ”

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencisi Gizem Eren ile Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü Öğrencisi Melisa Özbiltekin, başta aileleri olmak üzere bu süreçte kendilerine sonsuz destek veren, özgüven aşılayan tüm hocalarına ayrı ayrı teşekkür etti. Öğrenciler, İKÇÜ mezunu olmaktan duydukları mutluluğu paylaşırken; üniversite hayatlarında eşi benzeri olmayan anılar biriktirdiklerini, dolu dolu geçen bir lisans eğitimini tamamladıklarını vurguladı.

Başarılı Öğrencilere belge takdiminin ardından Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu Üsküp ve Zeybek oyunu beğeni kazanırken; Öğr. Gör. Mücahit Yalçın Öztüfekçi, Ege Üniversitesi Arş. Gör. Hakkı Balamir, İKÇÜ öğrencilerinden Kadir Ağardır, Seray Akman, Doruk Can Mutlu, Fatih Yavuz ve Yavuz Bostan’ın verdiği mini konser gençlerin kep coşkusuna eşlik etti. Tören ailelerin heyecan ve coşkusu eşliğinde öğrencilerin kep atmasıyla son buldu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.