TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKÇܒden öğrencilere İSTİHDAM FIRSATI

İzmir’de kurulan ve Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde yüzde 100 İngilizce eğitim veren ilk Turizm Fakültesi özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencilerinin mezun olduktan sonra kariyer planlaması adına sektörle önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İKÇܒden öğrencilere İSTİHDAM FIRSATI

Sektörün önde gelen otelleri, turizm acentaları, restoranlarının temsilcilerinin katıldığı Üniversite Sektör İşbirliği İyi Niyet Protokolü’ne göre taraflar, akademik ve sektörel deneyimlerini birbirlerine aktararak, öğrencilerin iş ve staj olanakları konusunda paylaşımda bulunacak. İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba’nın ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nın yanı sıra; toplam 20 farklı hizmet sektöründen gelen otel, restoran, seyahat acentaları adına üst düzey temsilciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İSTİHDAM KAPILARI AÇILACAK

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, sektörle imzalanan protokollerin öğrencilerin gelişimine olan katkısına dikkat çekti. Prof.Dr.Akbaba, “Sektörle iç içe olmak, her alanda işbirliği yapmak, kesintisiz bilgi alış verişi sağlamak, yerinde, gerçek ortamında deneyimlemek, ortak bilimsel çalışmalar, proje çalışmaları yapmak amaçlarımız arasındadır. Umarım burada imzaladığımız protokol çok verimli işbirlikleri için bir temel oluşturur. Burada bulunan sektörümüzün değerli temsilcileri, öğrencilerimiz ve kurumumuz için güzel iş birliklerinin tohumunu ekmiş ve kıvılcımını tutuşturmuş oluruz. Bu başlangıçla birlikte öğrencilerimiz için staj olanakları, istihdam fırsatları, eğitim, ortak projeler geliştirme, bilgi alış verişi gibi birçok konuda işbirliğimizin hızla gelişmesini, diğer işletmeler ve eğitim kurumları için güzel bir örnek teşkil etmesini diliyorum” diye konuştu.

“TURİZM GELECEĞİMİZ”

“Turizm geleceğimiz, insanımızın geleceği turizmdedir” diyerek turizme verilen önemin toplumsal bazda değerlendirilmesine vurgu yapan İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ise, “Turizm topyekûn bir seferberlik gerektirir. Bir turist, bir ülkeye geldiğinde havaalanında ilk karşılaştığı kişi pasaport polisidir Ondan sonra taksici ile karşılaşır. Otelde bel boy karşılar. Sokağa çıkar satıcıyla karşılaşır. Tanımadığı insanlar onu evinde misafir eder. Turistler sokaklarımızda dolaşır. Onun için çevremizi temiz tutmalı, gelecek misafirlerimize iyi hazırlanmalıyız” dedi. n HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.