TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçilerden Büyükşehir’e siyah çelenk

Büyükşehir’de tıkanan toplu iş sözleşmelerini protesto etmek için bir araya gelen işçiler, belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı. İşçiler, “Daha iyi bir toplu sözleşme yapmak boynumuzun borcudur” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçilerden Büyükşehir’e siyah çelenk

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlar İZSU, ESHOT, İZBETON, İZULAŞ ve İZBELCOM şirketlerinde devam eden ve yaklaşık 6 bin kamu işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde aylardır adım atılamıyor. Belediye işçilerinin ortak talepleri arasında ulaşım kartının verilmesi, yemek hakkından bütün belediye çalışanlarının faydalanması, iyileştirme ücretinin arttırılması, kreş hakkı, milli ve dini bayramlarda ve 1 Mayıs’ta bin TL ikramiye, giyecek, eğitim yardımı ve belediye otoparklarından ücretsiz yararlanma bulunuyor. Anlaşma sağlanamaması üzerine belediyede örgütlü Tüm Yerel Sen, Tüm Bel Sen, Türk Yerel Hizmet Sen ve Bem Bir Sen üyesi işçiler, bir kez daha bir araya gelerek protesto eylemi düzenledi. Başkanlık girişi önüne yapılmak istenen yürüyüşe emniyet güçleri engel olmak istedi. Verilen talimatı ve izin alınmamış olunmasını gerekçe gösteren emniyet görevlileri ile işçiler arasında sözlü tartışma yaşandı. Engellemelere rağmen başkanlık önüne yürüyen işçiler, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “İşçi Memur El Ele Genel Greve”, “Sadaka Değil Toplu Sözleşme”, “Aziz Başkan Bakiyemiz Yetersiz” ve “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları atıldı. Burada yapılan açıklamanın ardından siyah çelenkler başkanlık girişindeki merdivenlere bırakıldı.

“BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Belediye önünde konuşma yapan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Çağdaş Yazıcı, kurulan polis barikatına tepki göstererek, “Ekmekleri büyütmek isteyen emekçilerin önüne polis barikatı koyanları hep birlikte kınıyoruz. Daha iyi bir toplu sözleşme yapmak boynumuzun borcudur” dedi. Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, belediye işçilerinin toplu sözleşmesinin de büyükşehir düşük zam dayatmasından dolayı tıkandığını bilgisini verdi ve kamu emekçileri ile birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi. Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, sendikaların yan yana gelerek örnek bir tutum sergilediği ifade ederek, “Bizim bizden başka dostumuz yok. Yan yana gelmekten başka çaremiz yok. Alanda iş yerlerinde birlikte mücadele edeceğiz. Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.